Photo: Matija Habljak/PIXSELL
Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Ristovski: „Pravi mangupi prvo čestitaju, pa traže alibi, no mi ga nećemo tražiti. Trebamo se resetirati za utorak i dati svatko više protiv Astane“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.07.23. | 07:30

Kapetan makedonske reprezentacije dao je komentar derbija 1. kola HNL-a

Zamjenik kapetana Dominika Livakovića Stefan Ristovski stao je pred kamere Dinamove klupske televizije nakon šokantnog poraza protiv najvećeg rivala na startu novog prvenstva. Dinamo je bio bolji dvije trećine utakmice, ali je poražen.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vodili su domaći pred 12 i pol tisuća gledatelja u Maksimiru pogotkom Petkovića od 35. minute, no Livaja je u 74. izjednačio, a u 90+3. Pukštas pogodio za 1-2.

„Najprije bih čestitao Hajduku na pobjedi, jer pravi mangupi prvo čestitaju suparniku, a onda traže alibi. No, mi smo klub koji neće tražiti alibi, jednostavno nogomet je zanimljiv sport, moraš biti u fokusu do kraja utakmice. Oni su iskoristili naše dvije pogreške. Žao mi je zbog poraza jer smo imali totalnu dominaciju, no idemo dalje, u utorak nas čeka još jedna važna utakmica. Prije svega se trebamo odmoriti i resetirati te okrenuti novi list“, kazao je Ristovski, koji je, ne možemo ne primijetiti koincidenciju, nekad kao igrač Rijeke sigurno čitao Novi list. Barem nakon pobjeda...

Dojam je da je Hajduk u prvom poluvremenu bačen na koljena, kazneni udarac je vjerojatno trebao riješiti priču u Dinamovu korist.

„Ma, vidite... Nogomet te nekad nagradi, nekad ti oduzme. Nažalost, otišlo je sve u negativnom smjeru za nas, no trebamo učiti iz ovakvih utakmica. Mi smo već pokazali kao klub da se znamo nositi s ovakvim pritiskom. Prvo je kolo tek, za Boga miloga, ne trebamo tugovati, nogomet danas ne daje puno prostora ni za tugu ni za radost, već u utorak nas čeka važan dvoboj tako da uz Božje zdravlje idemo dalje“.

U Sloveniji je Dinamo odigrao tri pripremne utakmice, potom ove dvije natjecateljske s najjačim domaćim suparnikom, kakav je sad osjećaj forme?

„Odradili smo pripreme kako smo trebali, raspored nam je takav da ne ostavlja previše vremena za rekuperaciju. Ponavljam, nije prvi put za nas da igramo pod ovakvim uvjetima i ovako gustom rasporedu, no treba od prvog do zadnjeg svatko od nas dati nešto više da bismo požnjeli uspjeh. Danas svi igraju nogomet, žele napraviti rezultat, moramo gledati naprijed i kako rekoh – idemo dalje“, poručio je Stefan Ristovski, inače kapetan makedonske reprezentacije, čovjek koji ina liderske karakteristike i možebitni kapetan Dinama kad i ako ode Livaković, premda je kandidat za nošenje trake i Josip Mišić. (nl)



Tagovi

GNK DinamoDerbiHrvatska nogometna ligaStefan RistovskiHajduk

Ostale Vijesti