Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

OCJENE – Dinamo: Petković od junaka do tragičara, nes(p)retni Mišić i Livaković, Špikić i Šutalo bez nagrade

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 21.07.23. | 22:46

Dinamova igra pala je kad je izašao Petković, koji je prethodno zapucao kazneni udarac za 2-0

Evo kako smo ocijenili Modre, slažete li se s našim mišljenjem?

Dominik LivakovićVratar
U prvom dijelu je bio dobro postavljen, refleksno obranio Mlakarov udarac glavom, lakoćom prizemni Benrahouov pokušaj, a u drugom poluvremenu bio je besposlen do situacije u kojoj se dogodilo izjednačenje. Nije izašao na Mišićevu svijeću, dopustio je da mu se Livaja idealno postavi i zagradi ga te iz okreta poentira. Nikad nije primio takav gol, za sve postoji prvi put. Da je izvanserijski vratar potvrdio je u 85. minuti panterskom reakcijom na gromovit udarac Odjidje Ofoea, na neki se način iskupio, no nije spasio barem bod svojoj momčadi, jer bio je nemoćan u sudačkoj nadoknadi nakon udarca glavom Rokasa Pukštasa.
Ocjena
5.5
Sadegh MoharramiObrana
Donio je prodornost po desnom boku ubacivanjima iz drugog plana, po običaju giljao u oba smhera. Znalački predriblao Mlakara i iznudio kazneni udarac u 64. minuti, a u 71. otklonio opasnost u svom šesnaestercu. Dobro se nadopunjavao sa Špikićem, no njihova dobra suradnja na kraju je ostala bez rezultatske nagrade, jer baš je Mohica bio najbliži Pukštasu kod kornera, u buketu igrača. Iako nije izravni krivac, kad se sve zbroji i oduzme, veliki promet, a mala zarada. Nikakva!
Ocjena
6
Stefan RistovskiObrana
Vrlo se dobro snašao kao stoper, ne prvi put. Nije se dao nadmudriti od Livaje, niti isprovocirati čvrstim startovima suparnika. Spasio u sudačkoj nadoknadi ispred Livaje na centaršut Dolčeka, no nakon tog kornera Pukštas je zabio, to je nogomet, rasplet viđen već milijun puta, baš kako je trener Bijelih Ivan Leko rekao u najavi, proročanskim, da će možda biti boksački meč, iskoristiš svoje šanse za nokaut suparnika. Može žaliti za dalekometnim udarcem iuz 39. minute, neuhvatčljivim za čuvara mreže Bijelih, pardon Zelenih, ali za malo nepreciznim.
Ocjena
6.5
Josip ŠutaloObrana
Najviše je bio uz ili izlazio na Livaju, koji iz igre nije ništa napravio. Ili nije mogao do lopte, ili je nije imao kome dodati, a kad bi prošla neka dijagonala iz dubine, dobro su se međusobno zatvarali Šutalo i Ristovski. No, u situaciji kod pogotka nije mogao ništa, maknuo se da vratar pokupi loptu, no pojavio se – Livaja. Tko ga je skautirao može biti zadovoljan, od svih koji se u Maksimiru spominju kao mogući odlazni transferi do kraja prijelaznog roka, odigrao najbolje.
Ocjena
7
Robert LjubičićVezni red
Za ništa nije posebno kriv, ali ništa nije ni spasio niti posebno napravio prema naprijed. Realizira li se najavljeni transfer Ukrajinca Bohdana Mihajličenka ionako neće više biti lijevi bek. Sahitiju nije dopustio ništa, no u završnici, kad mu je suparnik postao Dolček, pokazao ranjivost na tlu.
Ocjena
6
Marko BulatVezni red
Najviše je imao posla s Krovinovićem i on s njim, no jedno je bilo u prvom poluvremenu kad je Dinamo bio aktivan, a drugo u drugom, kad je bio pasivan. On voli kad se igra s loptom, a ne bez nje. Pridodavao se u organizaciji igre kad je trebalo izaći kroz Hajdukov visoki presing, nudio se i u prilike za šut, jedan mu je otišao daleko od vratiju iz zgodne pozicije. U 79. minuti prepustio mjesto Petru Sučiću.
Ocjena
6
Josip MišićVezni red
Budan, pravovremen, vrlo dobro pozicioniran, oduzeo loptu Livaji i povukao kontru začevši akciju za vodeći pogodak. Dijelio točne duge lopte kao da crta po terenu. U prvih sat vremena pozicijski imao posla s Benrahuom, ali od 59. minute kad je Leko promijenio formaciju nije više imao izravnog suparnika nego je preuzimao najčešće Pukštasa. Sve je to bilo dobro do 74. minuti, kad čisteći jednu situaciju poslao svijeću u svoj šesnaesterac, ispalo je da je usosio Livakovića, jer je lopta padala točno na visinu peterca. Nakon toga malo izgubio živce, zaradio javnu opomenu zbog koškanja sa Šarlijom. Nije klonuo duhom, pokušao organizirati igru nakon izjednačenja, ali bili su Bijeli na sve njegove ideje spremni.
Ocjena
6
Dario ŠpikićNapad
Bio mu je Melnjak nekako preslobodan prvih 20-ak minuta, potom je natjerao izravnog suparika da više bude zaokupljen njime nego obrnuto. Naoko izgubljenu loptu upornošću i fintom tijela protiv Ferra pretvorio u ključnu za svoju asistenciju Petkoviću za 1-0, baš kako Bišćan inzistira, išao je do kraja, nema izgubljene lopte. Iznudio javnu opomenu Ferra u sudačkoj nadoknadi, no nije iz tog slobodnjaka ništa opasno po goste bilo. Njegova dobra partija također je ostala nenagrađena.
Ocjena
7
Martin BaturinaVezni red
U prvih sat vremena najviše mu je izravni suparnik bio kasniji junak Rokas Pukštas. Najbolji strijelac protiv Hajduka od aktualnog kadra ovaj put nije zabio, skinio mu je udarac Lučić u petoj minuti, a Sigur blokirao leđima pokušaj glavom u 20. minuti, a u 30. minuti je „no look“ dijagonalom pronašao Ivanušeca, serviravši mu prigodu za vodstvo. U drugom poluvremenu bez lucidnih poteza, bez prave lopte u zadnjoj trećini terena, dobro su ga zatvorili Hajdukovi vezisti.
Ocjena
6.5
Luka IvanušecVezni red
Znao zakomplicirati neke jednostavne situacije, ali posao mu je da riskira. U zadnjih pola sata bio u nekoliko opasnih situacija, s lijeve i desne strane, no ili je oklijevao, ili bio blokiran ili nadmudren. Žarko je želio nekim potezom za pamćenje riješiti Derbi, osjećajući podsvjesno da mu je možda posljednji, nije uspio. Šteta što nije on pucao kazneni udarac, kao kod Bišćana u mladoj vrsti.
Ocjena
6
Bruno PetkovićNapad
Lucidno počeo, proigravao petom, najavio ono što je uslijedilo u 35. minuti, mirna egzekucija zicera s pozicije na kojoj se od centarfora očekuje da bude u tom trenutku. Međutim, u 65. minuti je zeznuo stvar. Prvi je Dinamov izvođač kaznenih udaraca, ali još nakon što mu je u Puli, također protiv Lučića, sudac Strukan poništio kazneni udarac, tada mudrac Miroslav Blažević lijepo je rekao da Bruno jefnostavno nije igrač za pucanje s bijele točke, nije 'taj'. I to se svako malo potvrdi... Pročitao ga je povaj put Ivan Lučić, izgubila je plava 'devetka' igru živaca za koju se odlučio, umjesto da raspali po lopti, no lako je kasnije pametovati. Ispalo je da je taj neiskorišteni kazneni udarac presudio pobjednika, nakon njegovog izlaska pala je igra Dinama, a pala su i dva pogotka na suprotnoj strani. Tako je to s Petkom, ili junak ili tragičar, nema sredine, no za njega svejedno nema prave zamjene, nema.
Ocjena
6.5
Josip DrmićNapad
Od 79. minute umjesto Petkovića. Igrao premalo za ocjenu, nije uspio dobiti pravu loptu u svojih 14 minuta s nadoknadom.
Ocjena
-
Petar SučićVezni red
Od 79. minute umjesto Bulata. Također igrao premalo za ocjenu, ali donio energičnost u vezni red.
Ocjena
-
Igor BišćanTrener
Ponovno se nakon vodstva orijentirao na čuvanje rezultata te igru na protunapade, doduše ne odmah nakon vodstva, nego tek od drugog poluvremena, no ovaj put nije urodilo plodom, imao je Hajduk u sastavu klasnog igrača koji može zabiti 'iz ničega', Marka Livaju, no ispao bi trener Modrih vjerojatno veliki taktičar da je Petković pogodio s bijele točke u 65. minuti. Zamjene? Ovako ne može dobiti prolaznu ocjenu, a sad mora podići momčad psihički i fizički za dolazak Astane u utorak. Možda s nekim od najkavljenih pojačanja, jer očito nema dovoljno jaki kadar po svom ukusu.
Ocjena
5.5



Tagovi

GNK DinamoDerbiHajdukIgor BišćanBruno PetkovićDominik LivakovićDario ŠpikićJosip MišićMartin BaturinaJosip ŠutaloLuka IvanušecHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti