Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Ristovski i Mišić: "Tko zna što bi bilo da Zagi nije obranio penal, pokazali smo karakter, a na Maksimiru idemo po potvrdu"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 30.11.23. | 18:38

Dinamo je s pobjedom nad Astanom skočio na drugo mjesto ljestvice...

Dinamo je četvrti put ove sezone i šesti put u šest utakmica svladao Astanu. Dinamo je sada drugi u skupini i s pobjedom protiv Ballkanija prolazi u drugi krug.

Nakon utakmice prvi je pred kamere Arene Sport stao Dinamov bek, Stefan Ristovski

"Želio bih čestitati momcima na pobjedi. Astana je u prvom dijelu igrala na kontre, imala je i jedanaesterac kojeg nije realizirala. U drugom dijelu smo se skupili, pokazali karakter i pobijedili. Idemo dalje. trebamo potvrditi ovu pobjedu protiv Ballkanija. Bili smo dosta otvoreni u prvom dijelu, napravili su nam kontre, ali srećom nisu iskoristili. U drugom dijelu smo bili puno bolji, imali bolji protok lopte. Pokazali smo karakter", rekao je Ristovski i spomenuo da udarac kojeg je dobio krajem prvog dijela nije 'ništa strašno'.

"Tu sam do kraja, jednostavno sam takav, kad je najteže mislim da se svi moramo skupiti i izdržati", prokomentirao je svoju ozljedu i najavio:

"Idemo dalje, čeka nas i prvenstvo, a onda Ballkani. Trebamo to osigurati. Tu su još tri ekipe, ali bitno je da hvatamo ritam pobjede nakon turbulentnih rezultata."

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jedan od najboljih na terenu, iako je zamalo postao tragičar zbog skrivenog jedanaesterca, bio je Josip Mišić...

"Prvo poluvrijeme bilo je dosta teško. Obje momčadi imale su svoje šanse, Astana najveću, jedanaesterac. Srećom ga je Zagi obranio, tko zna što bi bilo da nije. Bilo bi sigurno dosta teže. Srećom izgurali smo nulu do poluvremena. Igrali smo dosta visoko s dva beka, njihovi napadači su dobro držali loptu i dolazili u šanse. Možda smo trebali igrati malo pametnije. No, u drugom dijelu smo bili jako dobri. Utakmicu smo prelomili drugim golom, brzo nakon crvenog kartona. Jasno nam je da s pobjedom protiv Ballkanija možemo osigurati prolaz. Nadam se da će kvaliteta doći do izražaja", rekao je Mišić.

Idući je na redu u Europi - Ballkani.

"Ono po što smo došli, to smo ostvarili, sad Ballkani, mislim da smo bolji, da smo favoriti i da ćemo to pokazati na Maksimiru."

Otkrio je i plan s poluvremena.

"Plan je bio da više držimo loptu u našim nogama, da ih umaramo s našim brzim pasom, da moraju trčati za loptom. Mislim da smo to i uspjeli, a onda nakon crvenog kartona brzo iskoristili i igrača više."

Slijedi prvo HNL, utakmica protiv Slaven Belupa.

"Znamo da je u Koprivnici uvijek teško igrati, daju svoj maksimum, ove godine igraju dosta dobro, mislim da ćemo morati puno znoja potrošiti da pobjedimo tamo", zaključio je u HNL tonu Mišić svoje izjave.

Izjavu je dao i Mauro Perković koji je ušao u nastavku utakmice:

"Mislim da smo stvarno zalsuženo pobijedili, mislim da možemo sada sretni i zadovoljni kući. Ostvarili smo prvu, sad želimo i drugu pobjedu, samo tako trebamo i dalje ići. Astana je kvalitetna, nije lako ni protiv koga u Europi, ali mislim da smo na kraju zalsuženo pobijedili. Bit će lakše putovati kući ovih 6-7 sati puta, sigurno."



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoStefan Ristovski

Ostale Vijesti