Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Ristovski će stisnuti zube i istrčati na San Siro, bitan je i zbog Leaa, Čačićev kadar kompletan, osim dvojice koji su dulje izvan stroja

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.09.22. | 08:06

Reprezentativac Sjeverne Makedonije vrlo je važna figura u Čačićevoj ideji i premda osjeća probleme od utakmice s Chelseajem, očekujemo ga u prvih 11. A, osim Boška Šutala nema niti Luke Menala

Dinamovi nogometaši danas će iza 13 sati poletjetl prema Milanu gdje ih sutra (18:45) čeka utakmica drugog kola skupine E Lige prvaka protiv Milana. Modri su u pobjedničkom nizu, u subotu su u HNL-u golom Mislava Oršića u sudačkoj nadoknadi slavili u Velikoj Gorici (1:0), a na San Siro donose tri boda iz prvog dvoboja s Chelseajem (1:0). Milan je, podsjetimo, remizirao u Salzburgu (1:1).

Kakav će Ante Čačić sastav izvesti na travnjak kultnog San Sira? Po nekim najavama ne bi trebalo biti previše dvojbi i promjena u odnosu na startnu momčad iz utakmice protiv londonskih 'Plavaca'. Dakle, očekujemo Dinamo opet u 3-5-2 formaciji, uz tek možda poneku kadrovsku promjenu.

Primjerice, upitan je za utakmicu Stefan Ristovski, koji je probleme s mišićem osjetio već protiv Chelseaja, u Gorici nije bio niti među pričuvama. Ali, prema nekim neslužbenim vijestima koje dopiru iz Maksimira, reprezentativac Sjeverne Makedonije trebao bi zaigrati, stisnut će zube uoči dvoboja u Milanu.

(1.30) Milan (5.20) Dinamo (11.0)

Dinamo će odraditi večeras trening na San Siru, tu će Čačić također dobiti neke važne odgovore, past će, vjerojatno, i konačna odluka oko nastupa Ristovskog. Ne treba naglašavati koliko je on bitan za momčad, dodatno još u tom sustavu s trojicom gdje igra stopera, ali se priključuje i na bok, Bude li u sastavu Milana Rafael Leao na svojoj poziciji na lijevoj strani, tada bi iskustvo, agresivnost i čvrstina Stefana Ristovskog mogli biti od velikog značaja. Ne bude li ipak Ristovski mogao, onda je Kevin Theophile očekivana alternativa, njegove duge lopte, kojima je sklon, mogle bi u Milanu biti od pomoći. Dakle, da zaključimo, Ristovski ipak 'prije da, nego ne'.

Po nama, ne znamo razmišlja li tako i Čačić, dvojba može biti i Moharrami ili Špikić na desnom boku, kao i ono vječito pitanje kako posložiti brojnu klasu u veznom redu. Ademi, Mišić, Ivanušec, Baturina, opet će netko na klupu, moguće, ponovno Baturina kao i protiv Chelseaja. I ta bi odluka mogla ovisiti o zdravstvenom stanju igrača, ako slučajno netko bude naknadno osjećao kakve posljedice utakmice u Velikoj Gorici. Oršić i Petković u napadu, to ne bi trebalo biti upitno, oni su i protiv Chelseaja pokazali da su najjača Dinamova napadačka poluga.

Zapravo, kako sad stvari stoje, osim upitnika iznad Ristovskog, Čačić nema nekih novih, većih problema s ozljedama, ima kompletan kadar na raspolaganju. Osim dvojice igrača, koji su već dulje izvan stroja. Prvi je Boško Šutalo, koji zbog težine ozljede i dugog oporavka koji je pred njim nije niti prijavljen za Ligu prvaka, a drugi je Luka Menalo. Čija se ozljeda mišića oduljila, sad je izvan terena već nekoliko tjedana i još će neko vrijeme izbivati. Više i nije vijest da je u konkurenciji za momčad oporavljeni Marko Bulat, bio je na klupi u nekoliko zadnjih utakmica, no, pitanje je hoće li prve minute nakon više od pola godine dobiti baš protiv Milana.

MOGUĆI SASTAV DINAMA U MILANU

Srijeda, 14. rujna

Skupina E

Milan – Dinamo 18.45

Chelsea – RB Salzburg 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoStefan RistovskiAnte ČačićMilanLiga prvaka

Ostale Vijesti