Rim poprište nove poslastice: Roma se uzda u Spallettija i Realovu poraznu tradiciju s Talijanima

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.02.16. | 08:40

Večeras se nastavlja osmina finala Lige prvaka...

Sinoć PSG – Chelsea, večeras Roma – Real Madrid. Pred nama je nova poslastica u Ligi prvaka, u sjeni koje će svoj prvi susret također igrati Gent i Wolfsburg.

Kraljevski klub na Olimpico stiže s ulogom favorita, no za očekivati je da će se morati pomučiti za eliminaciju Rome, a pogotovo dobar rezultat u gostima. Jer, činjenica je da Real pokazuje određene znakove slabosti, posebno na gostovanjima. Vani više toliko ne zabija niti Cristiano Ronaldo, što talijanski novinari dobro znaju. Na jučerašnjoj press konferenciji uspjeli su ga isprovocirati u toj mjeri da je izjurio van...

„Tko je zabio najviše golova u gostima otkako sam ja stigao u Španjolsku? Ne znaš? Ja“, odgovorio je ljutiti CR7 i napustio pressicu.

Realova zvijezda pohvalila je Francesca Tottija, ali i kazala da mu se nitko od Rominih igrača naročito ne dopada i da nema preveliku želju mijenjati dresove. Jasno, to je „nabrijalo“ domaće...

„Real je jedan od najboljih klubova svijeta, u to nitko ne sumnja. Ova utakmica pokazat će nam gdje smo u odnosu na najjače momčadi Europe. Ali, Olimpico će nam biti od velike pomoći i tu je sve moguće. Pokušat ćemo i želimo poniziti Real. To je veliki izazov za nas igrače i zato ćemo dati sve od sebe“, kazao je Radja Nainggolan.

Romin veznjak malo je pretjerao, ali moguće da je u jednoj stvari u pravu...

„Ključ leži u Zinedineu Zidaneu. Jako sam se divio njegovim igračkim kvalitetama, a pod njegovim vodstvo Real igra izuzetno napadački i ostavlja mnogo slobodnog prostora iza. Mi ćemo to pokušati iskoristiti i pretvoriti u našu prednost.“

Doista, Realova obrana nije na razini, premda je defenziva ujedno i najveći problem Rome. No, ako je netko šansa Vučice, onda je to Luciano Spalletti. Individualna kvaliteta debelo je na strani madridskog sastava, ali stručnjaci su uvjereni da bi Spalletti mogao nadmudriti Zidanea i tako „kompenzirati“ nedostatke svoje momčadi.

„Ne bi me iznenadilo da eliminiramo Real Madrid“, najavio je stručnjak koji se nedavno vratio u Romu.

On je već jednom izbacio Real. Bilo je to također u osmini finala, u proljeće 2008. godine, Roma je dva puta pobijedila s 2:1. Ovoga puta Spalletti ima znatno slabiji sastav, a bome i sustav, kojeg neće tako brzo i lako razviti kao prilikom svog prvog mandata na rimskoj klupi. Međutim, Spalletti je poprilično podigao Romu u samo mjesec dana i Real dočekuju sa četiri uzastopne pobjede.

Optimizam Rimljanima nudi i podatak da Kraljevi čak 29 godina nisu izbacili nekog talijanskog predstavnika, a da u Vječni grad stižu bez bitnih Balea i Marcela. Roma pak nema većih izostanaka, vratili su se De Rossi i Totti, prvi će vjerojatno startati, drugi biti podrška s klupe... U napadu se očekuje Džeko iza kojeg je dobar tjedan, dobio je dijete i prekinuo golgeterski post, dok bi Pjanić mogao zaigrati na mjestu „trequartiste“.

VJEROJATNI SASTAVI:

ROMA: Szczesny – Florenzi, Manolas, Rudiger, Digne – De Rossi, Nainggolan – Salah, Pjanić, El Shaarawy – Džeko.

REAL MADRID: Navas – Carvajal, Varane, Ramos, Nacho – Modrić, Kroos, Isco – James Rodriguez, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Drugi večerašnji dvoboj igrat će Gent i Wolfsburg. Belgijski klub najugodnije je iznenađenje Lige prvaka, nakon što je uzeo deset bodova u konkurenciji Zenita, Valencije i Lyona, te izborio nokaut fazu.

Gent je skupinu završio s tri uzastopne pobjede, ponovo mu dobro ide i u belgijskom prvenstvu gdje je lani uzeo povijesnu titulu, ali uloga favorita pripada bundesligašu. No, Belgijci se nadaju pozitivnom rezultatu pred svojim navijačima, tim više što Vukove muče izostanci i loša forma.

Tek prošle subote Wolfsburg je upisao prvu pobjedu u četvrtom proljetnom nastupu, a na Ghelamco Arenu njemački viceprvak stiže bez vratara Benaglia, stopera Nalda i napadača Dosta.

VJEROJATNI SASTAVI:

GENT: Sels – Rafinha, Mitrović, Nielsen – Foket, Miličević, Kums, Neto, Dejaegere – Simon, Depoitre.

WOLFSBURG: Casteels – Jung, Knoche, Dante, Rodriguez – Gustavo, Trasch – Vierinha, Draxler, Caligiuri – Kruse.

(Foto: Action Images)


Tagovi

WolfsburgGentReal MadridRoma

Ostale Vijesti