N.Paraušić/MN press
N.Paraušić/MN press

Rijeka zainteresirana za Zvezdinu nadu koja trenutno nosi dres Verone

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.06.21. | 17:02

Za mladog reprezentativca Srbije "zapelo" i nekoliko inozemnih klubova...

Rijeka je, ako je vjerovati uvijek znatiželjnim talijanskim medijima koji pomno prate Mercato, zainteresirana za mladog ofenzivnog veznjaka iz redova U19 momčadi Verone. Radi se o Bogdanu Jočiću, 20-godišnjaku koji bi eventualnim potpisom za momčad s Rujevice ojačao konkurenciju u veznom redu ali i nadopunio prazni prostor koji je primjerice ostavio Andrijašević potpisom za kineskog drugoligaša Zhejianga. Naravno Jočić se tek treba dokazati, no prema predispozicijama i do sad pokazanom, ovaj mladić bi vrlo skoro mogao postati pojačanje.

Bogdan Jočić je stasao u redovima beogradske ekipe u sezoni 2018./19. kada je bio dio prve generacije “zvezdaša” koji su se okušali u Ligi prvaka za mlade. Odigrao je u tom natjecanju šest utakmica i postigao jedan pogodak, no nije afirmirao među seniorima nakon dobre “prezentacije” na travnjacima diljem Europe.

Uslijedio je transfer u mladu momčad Verone, no, novi trener Hellasa Eusebio di Francesco očito ne računa na njegove usluge u redovima seniora, pa je mladi reprezentativac Srbije odlučio otvoriti mogućnost odlaska u novu sredinu gdje će dobiti više prilike na terenu.

Kako to obično biva, talijanski mediji s velikim zanimanjem prate sve igrače iz Serie A, pa tako i one koji nastupaju za mlade ekipe prvoligaša. Rijeka ima zdravu konkurenciju kada su u pitanju zainteresirani klubovi za 20-godišnjaka. Spominje se tu Twente ali i Groningen, Jočiću će sigurno biti privlačno otići u Nizozemsku i nešto naučiti od veteran Robbena koji i dalje nosi “dres svoje mladosti”. Moguć je i ostanak u Italiji, zainteresirani su drugoligaši Frosinone i Crotone.

Jočića ugovor veže s Veronom još dvije sezone, a Verona će pretposavljamo ciljati na odštetu u visini 500 000 eura koliko su isplatili Zvezdi za njegove usluge.

 


Tagovi

Crvena zvezdaHNK RijekaHNLGroningenArjen Robbenbogdan jocic

Ostale Vijesti