Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Bijeli čuvaju svog Emira, produžen ugovor s brzonogim krilom

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 23.06.21. | 15:35

Hajduk je dogovorio nastavak suradnje s igračem koji se vratio s posudbe

„Sahiti je pojačanje za nas, tako smatram, mislim da nam može pomoći i moramo razgovarati o njegovom ugovoru“, rekao je MIndaugas Nikoličius na početku ljetnih priprema Bijelih. I nije stao na tim riječima, sve što je najavio to je i učinio, Hajduk je dogovorio produženje ugovora s 22-godišnjim kosovskim nogometašem. Sahiti je produžio vjernost Bijelima na naredne četiri godine, klub mu je ne samo javno već i formalno ukazao povjerenje pa će na Poljudu dobiti novu priliku da se dokaže.

Dogovor Hajduka i Sahitija sasvim je logičan nakon svega što je talentirani krilni napadač pokazao u prošloj sezoni. Pogodio je s odlaskom na posudbu u Šibenik, bio ponajbolji igrač „narančastih“ i pokazao Hajduku, ali i brojnim drugim klubovima, da je igrač za velike domete. Odigrao je za Šibenik ukupno 35 utakmica u prvenstvu i Kupu, postigao sedam pogodaka i upisao dvije asistencije. On je osobno više nego zadovoljan što će se vratiti na Poljud.

"Dobar osjećaj je vratiti se opet doma u Hajduk. Sto posto sam motiviran i nadam se da ću pomoći momčadi, jako sam sretan. Godinu dana posudbe u Šibeniku je bilo zaista dobro za mene, odigrao sam puno utakmica i vratio se u formu" istaknuo je Sahiti novinarima nakon potpisa ugovora. 

Posebno je inspiriran bio protiv jačih klubova. Bljesnuo je pogotkom za pobjedu protiv Hajduka na Poljudu još tamo u listopadu, dva je pogotka zabio Rijeci, a najbolju utakmicu odigrao je na Maksimiru protiv Dinama kada je Šibenik slavio 2:1. Sahiti je postigao vodeći pogodak i asistirao Deniju Juriću za veliko slavlje „narančastih“. Iz toga se može zaključiti da je Sahiti sposoban odlučivati jake utakmice, što je Hajduk proteklih godina imao samo u liku i djelu već zaboravljenog Mije Caktaša. Izuzmemo li naravno maestralnog Marka Livaju kojeg, nadamo se, tek čekaju velike stvari u bijelom dresu.

Sahitijev status u Hajduku se bitno promijenio u samo godinu dana, ali čeka ga velika borba za mjesto u početnoj postavi kod novog trenera Jensa Gustafssona. Na lijevom krilu Splićani imaju Stipu Biuka, velikog dragulja hrvatskog nogometa, mladića koji se već nametnuo i stekao odličan status kod struke i navijača. Zdrava konkurencija može samo pomoći jednom i drugom, bit će dovoljno minuta za obojicu, a budu li Sahiti i Biuk nastavili s kvalitetnim radom i dobrom formom trener Gustafsson će imati slatke brige.

Livaja u sredini, Sahiti i Biuk na lijevoj strani, Kacaniklić i Eduok na desnoj strani, na papiru to izgleda sasvim dovoljno da se zagolica mašta Hajdukovih navijača.


Tagovi

Emir SahitiHajdukugovor

Ostale Vijesti