Germania
Germania

Rijeka odradila trening na travnjaku na kojem ‘lopta leti kao pak na ledu’ (VIDEO/FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 19:37

Nogometaši Rijeke, klupska ekspedicija i četiri novinara, među kojima je, s obzirom na nedavno sponzorstvo Germanije i Rijeke, bio i predstavnik Germanijaka danas je stigla u Stockholm. Nogometaši Rijeke odradili su trening na glavnom terenu velebne Tele2 Arene na kojoj će Rijeka u četvrtak pokušati pripremiti iznenađenje, izbaciti Djurgarden i pokušati izboriti plasman u treće pretkolo Konferencijske lige.

Rijeka će sutra na Tele2 Areni u Stockholmu pokušati nadoknaditi Rujevičkih 1:2 i izboriti plasman u treće pretkolo Konferencijske lige. Lagano neće biti. Djurgarden se nalazi u sjajnoj formi, slavili su u posljednjih sedam utakmica, u posljednje dvije nakon preokreta su svladali Rijeku, a onda i Hacken čime su preuzeli primat na čelu prvenstvene ljestvice.

(1.85) Djurgarden (3.30) Rijeka (3.99)

No, nije samo aktualna forma na strani Djurgardena. Sutrašnja utakmica igrat će se na prije manje od 10 godina izgrađenoj Tele2 Areni, velebnom štokholmskom zdanju na kojem svoje domaće utakmice osim Djurgardena igra i Hammarby.

Djurgardedn je poznat kao izrazito domaćinska momčad. Tele2 Arena je zatvoreni, iznimno akustični stadion. Sami razgovor na terenu praznog stadiona ili bilo kakav dodir lopte ozdvanjali su kao u nekakvom amfiteatru. Kako li će tek odzvanjati sutra kada će na njemu biti oko 25 tisuća domaćih navijača, ali i stotinjak pripadnika Armade koji će biti smješteni na suprotnom kraju stadiona.

Šefovi domaćeg protokola istaknuli su kako njihovi ultrasi na svakoj utakmici u prvenstvu naprave bakljadu, ali da to u Europi nije slučaj. Drugi član protokola nadovezao se da u Göteborgu prošlog vikenda, u derbiju protiv Hackena u kojem su preokretom došli do pobjede i vrha ljestvice, nisu palili. "Zašto?", pitalo ga se. "Ne znam. Možda su ostali na kupanju u Rijeci", u polu-šali rekao je Šveđanin.

No, najveću prednost domaćina bit će umjetna trava, na kojoj, kako je Dragan Tadić izjavio prije polaska u Stockholm, ‘lopta leti kao pak na ledu’.

Riječani su posljednja dva dana trenirali na stadionu Pomorca u općini Kostrena koji također ima umjetnu travu. No, novinari koji svakodnevno prate Rijeku konstatirali su da je travnjak na Tele2 Areni drukčiji od onoga na Žuknici, puno je kraći i posipan drukčijom vrstom granulate.

Kako god bilo, Riječani su današnji trening pokušali maksimalno iskoristiti kako bi se pripremili za sutrašnji dvoboj.

Što se pak vodeće momčadi Švedske tiče, u švedskim medijima dominira ženski nogomet, odnosno težak jučerašnji poraz Šveđanki u polufinalu Eura od Engleske. O utakmici Djurgardena protiv Rijeke, kao i dvoboju Elfsborga protiv Moldea (Norvežani su u prvoj utakmici slavili 4:1) vrlo se malo piše, a čak je i otkazana konferencija za medije koju je Tadić trebao održati na stadionu zbog ‘premalog interesa švedskih novinara za istu’.

(1.85) Djurgarden (3.30) Rijeka (3.99)

Konferencijska liga, 2. pretkolo, četvrtak, 28. srpnja

Djurgarden - Rijeka, 19.00

Stadion: Tele2 Arena

Sudac: S. Levi (Izrael)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

HNK RijekaRijekaDjurgardenKonferencijska liga

Ostale Vijesti