Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Tadić: "Nećemo ići grlom u jagode, moramo biti pametni"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.07.22. | 12:24

Rijeku očekuje nezavidan zadatak sutra na Tele2 Areni u Stockholmu od 19 sati

Trener Rijeke Dragan Tadić svjestan je izazova i činjenice da njegov sastav u Švedsku na noge Djurgardenu stiže kao autsajder. Domaćin je pokazao kvalitetu u prvoj utakmici na Rujevici i zasluženo ponio prednost od 2:1 na svoj travnjak. No, Rijeka se, jasno, nema namjeru predati u sutrašnjem ogledu na Tele2 Areni u Stockholmu. A Riječani neće niti srljati po pogodak, barem je tako danas pričao Tadić.

„Očekujem hrabru utakmicu svoje momčadi. Nećemo napast od prve minute, bit ćemo strpljivi i nećemo grlom u jagode. Moramo biti pametni.“

Kao najveća prednost Djurgardena podcrtava se njihova forma. Švedsko prvensto je, naime, u poodmakloj fazi što znači da su domaćini u optimalnoj formi. U prilog toj tezi idu i njihovi rezultati u posljednje vrijeme – Djurgarden je potpisao pobjede u zadnjih šest utakmica, a i gleda s vrha prema ostatku društva u švedskom prvenstvu.

„Odigrali su 16 kola, i tu su u prednosti. Njihova umjetna podloga je jako brza, lopta ide kao pak na hokeju. Oni su u top formi u zadnjih šest, sedam utakmica. Imaju 16,17 igrača koja stalno rotiraju, imaju za svaku poziciju igrače s kvalitetom“, govori Tadić koji će unijeti promjene u svoj sastav.

„Bolje smo izgledali s četvoricom u obrani i igrat ćemo tako. I sigurno da će biti promjena u sastavu. Svi su spremni, Krešić je imao manjih problema sa zglobom, ali ne bi trebalo biti ništa ozbiljno“.

Tadić je dodao i kako je zadovoljan pristupom na treninzima.

 „Atmosfera je super, svi dobro rade i tu nemamo problema. Dečki imaju veliku želju, ali ne smiju izgorjeti u tome“.

Ivan Smolčić pak vjeruje u prolazak.

„Vjerujem da će druga utakmica biti puno drugačija od prve. Mi idemo po pobjedu i prolaz. Kod nas vlada pozitivna napetost, ali idemo ostvariti ono što želimo“.

Andrija Vukčević je na sličnom tragu.

„Spremni smo i ako treba odigrati 120 minuta za prolazak. Oni traže dubinu, žele igrati na posjed, imati kontrolu utakmice, ali naći ćemo pravo rješenje da im se suprotstavimo. Treba nam motorike, agilnosti i brzine da im odgovorimo na pravi način“.


Tagovi

HNK RijekaDragan TadićDjurgardenIvan SmolčićAndrija Vukčević

Ostale Vijesti