Rijeka mora zaraditi novac: U izlogu su četiri najbolja igrača

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 30.12.18. | 09:34

Slaže se budžet za 2019.

Rijeka se kao ptica Feniks dignula iz pepela i sjajnom serijom u drugoj dionici polusezone stigla nadomak drugom mjestu (ima bod, ali i utakmicu manje od Osijeka) i polufinala kupa. Igor Bišćan preporodio je ovu momčad, no pitanje je s kakvim će kadrom zagrebački trener raspolagati na proljeće i ljeto, budući da je predsjednik kluba Damir Mišković najavio rasprodaju.

Naime, poznato je kako je Rijeka dužna 18 milijuna eura za izgradnju Rujevice, ali i kako uredno vraća kredit. No, Mišković je najavio dodatno „kresanje“ budžeta, na osam do 10 milijuna eura, a Rijeka treba, kako bi preživjela, zaraditi najmanje 55 milijuna kuna, odnosno nešto više od sedam milijuna eura od prodaje igrača, pišu Sportske novosti.

Stoga, uprava momčadi s Rujevice u izlog će staviti svoje najbolje igrače, napadača Hebera, reprezentativca Simona Slugu, standardnog stopera Darija Župarića te veznjaka Domagoja Pavičića. Njihova ukupna vrijednost prema Transfermarktu prelazi osam milijuna eura, što znači da Rijeka za njih može zaraditi veći novac i da neće biti potrebno prodavati svu četvoricu.

Da Rijeka ove sezone nije podbacila u Europskoj ligi, možda ne bi bilo potrebno prodavati, no sada je. U svakom slučaju, nije još izgledno s kakvim će kadrom Bišćan na proljeće krenuti u pohod na Europu i osvajanje Kupa.

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Domagoj PavičićHeberSimon SlugaDario ŽuparićDamir MiškovićIgor Bišćan

Ostale Vijesti