Nel Pavletić - PIXSELL
Nel Pavletić - PIXSELL

Rijeka dolazi pokvariti emotivan oproštaj Osijeka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.05.23. | 07:55

Nakon 43 godine na Gradskom vrtu igra se posljednja utakmica u kojoj će Osijek biti domaćin

Došla je i ta posljednja utakmica. Nakon 46 godina Osijek će danas zadnji put istrčati u ulozi domaćina na Gradskom vrtu. S druge strane je Rijeka a ulog je 3. mjesto HNL-a. Domaćini očekuju desetak tisuća navijača na mitskom stadionu s kojeg će se preseliti na Pampas od sljedeće sezone.

“Dođite što ranije jer program na stadionu započinje u 18.30 sati”, zamolio je glasnogovornik Mario Mihić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osijeku je dovoljan i bod da potvrdi treće mjesto, no jasno je kako Tomas i njegovi igrači pred tolikim brojem navijača u posebnoj utakmici punoj emocija i pozitivne energije s tribina idu na sva tri.

“Imam čast voditi Osijek u toj utakmici, napravit ćemo sve da razveselimo navijače i dokopamo se tog trećeg mjesta”, obećao je trener Osijeka koji u ovoj utakmici ne računa na Žapera, Leovca i Brleka koji su na popisu ozlijeđenih. Svi ostali su spremni za taj izazov koji nosi Rijeka u Gradskom vrtu. Nekima bi mogla to biti i posljednja utakmica u dresu Osijeka, ali to su već pitanja s kojima će se u Osijeku baviti tijekom pauze.

S druge strane, Rijeka ima svojih motiva u ovom dvoboju. Recimo, jedan od njih je što nisu uspjeli dobiti domaćine u ovoj sezoni.

“Čeka nas lijep ambijent u Gradskom utakmicu i utakmica za prestiž. Osijek je dva boda ispred nas, ali napravit ćemo sve da pobjedimo jer Rijeka nije slavila u Osijeku od 2018. godine”; rekao je Jakirović koji smatra kako bi treće mjesto njegove momčadi nakon onakvog prvog dijela sezone bio fenomenalan uspjeh.

“Naravno da želimo biti treći. Uostalom, postoje tu i premije za to mjesto i nije isto biti treći ili četvrti. Treće mjesto bi za nas bilo kao da smo osvojili naslov prvaka”, jasan je strateg Rijeke koji nema velikih problema s izostancima. Svi su mu na raspolaganju osim Jurića.

Dvoboj na Gradskom vrtu počinje u 19 sati uz izravan prijenos na MAXSPORT 1 televizijskom kanalu a sudit će ga Patrik Kolarić iz Čakovca. Pomoćnici će biti Ivan Starčević iz Bjelovara i Dominik Benković iz Zaprešića. Četvrti sudac je Ivan Pajač iz Zeline, VAR je Fran Jović (Zagreb) a AVAR Ivan Mihalj iz Velike Gorice.

OČEKIVANE POSTAVE:

Osijek (4-3-3)

Rijeka (4-2-3-1)



Tagovi

HNK RijekaNK OsijekHNLGradski vrt

Ostale Vijesti