Pixsell
Pixsell

Rezime prvih utakmica drugog pretkola LP: Samo četiri 'sigurna' putnika u treće pretkolo

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 27.07.23. | 10:02

Dinamo i nesuđeni mu suparnik u trećem pretkolu ostvarili su najuvjerljivije pobjede u prvim utakmicama drugog pretkola Lige prvaka.

U utorak i srijedu odigrane su prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka. Koliko se Dinamova 4-0 pobjeda nad prvakom Kazahstana Astanom (a pobjeda je mogla biti u uvjerljivija) uzima 'zdravo za gotovo' potvrđuje podatak da je još samo jedan klub svladao suparnika s više od dva gola razlike. Riječ je o Arisu iz Limassola koji je na Cipru sa 6-2 svladao BATE Borisov. Podsjetimo, ovaj par bio je u istoj 'podskupini' s Dinamom (kao i par Šerif - Maccabi Haifa), no od moguća tri suparnika Dinamo je dobio najtežeg - AEK iz Atene. Aris će, ako ne dođe do velike senzacije, u trećem pretkolu igrati protiv boljeg iz susreta Rakow Czestochowa - Karabag (prvi susret završio je 3-2 pobjedom prvaka Poljske).

Dinamo i Aris tako su stigli na 'milimetar' do prolaska u treće pretkolo. Taj 'prolaz' trebamo shvatiti uvjetno, jer u nogometu je sve moguće. No, kvaliteta Dinama, a očito i Arisa, daju nam za pravo tvrditi da će ta dva kluba biti sudionici kvalifikacija za Ligu prvaka najmanje do Velike Gospe.

Osim Dinama i Arisa, vrlo blizu prolaska u iduće pretkolo stigli su Copenhagen i Panathinaikos koji su upisali gostujuće pobjede nad Breidablikom (Copenhagen) i Dniprom-1 (Panathinaikos). Prema tome, za očekivati je da će danski prvak i grčki doprvak na domaćem terenu idućeg utorka i srijede potvrditi ove gostujuće pobjede i izboriti treće pretkolo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

A koliko je drugo pretkolo, zapravo, izjednačeno, potvrđuje podatak da su samo navedena četiri kluba u prvim utakmicama slavila s hendikepom. Prema tome, preostalih osam parova posve je otvoreno.

Solidnu prednost pred uzvrat ostvario je Slovan iz Bratislave koji u Mostaru svladao Zrinjski s 1-0 i na domaći teren dolazi s gostujućom pobjedom. Minimalne domaće pobjede ostvarili su Šerif iz Tiraspolja nad Maccabijem iz Haife (1-0), HJK Helsinki nad prvakom Norveške Moldeom (1-0) te, napisali smo već, poljski Rakow nad Karabagom (3-2).

Preostale četiri utakmice završile su neriješeno, a među tim remijima vidjeli smo i dva velika iznenađenja. Žalgiris je u Vilniusu remizirao s prvakom Turske Galatasarajem, a KI s Ovčjih Otoka odigrao je utakmicu bez golova protiv prvaka Švedske Häckena. Remi (1-1) upisali su i doprvak Švicarske Servette protiv doprvaka Belgije Genka u 'putu neprvaka' te Ludogorec i Olimpija u putu prvaka.

Sve u svemu, idućeg utorka i srijede očekuje nas (nadamo se) lagani izlet Dinama u Astanu, potvrda prolaska Arisa, Copenhagena i Panathinaikosa te osam uzbudljivih utakmica u kojima su moguća sva tri ishoda. (nr)



Tagovi

Liga prvakaKvalifikacije za Ligu prvakaDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti