Screenshot Arenasport
Screenshot Arenasport

VIDEO Marko Tolić sudjelovao u nokautiranju Zrinjskog spornim golom, Jedvaj debitirao za PAO

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 26.07.23. | 07:56

U prvim utakmicama 2. pretkola Lige prvaka igralo je i puno Hrvata

U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka Zrinjski, kojeg vodi hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić, je u Mostaru izgubio od Slovana iz Bratislave sa 0-1.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon što je u prvom pretkolu izbacio armenskog prvaka Urartu, Zrinjski protiv Slovana iz Bratislave traži nastavak pobjedničke serije u kvalifikacijama Lige prvaka.

Ove dvije momčadi igrale su i prošle godine, ali u play-offu Konferencijske lige, a Slovan je bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca. Slovaci su i ovoga puta bliže prolazu nakon gostujuće pobjede 1-0 izborene golom Sharanija Zubera u 53. minuti.

Zrinjski je nešto bolje otvorio susret, imao je zrelije prilike u prvom poluivremenu, ali nije bilo golova.

Gosti su poveli u nastavku iz prve prave prilike. Lucas Lovat je u 53. minuti ubacio, a Sharani Zuberi zabio glavom. Belgijski sudac Bram Van Driessche je provjeravao situaciju zbog mogućeg prekršaja u napadu, ali je na koncu pokazao na centar.

Snimku pogotka I mogućeg prekršaja pogledajte OVDJE (Arenasport).

Zrinjski je u nastavku pokušao izjednačiti, a najbliže golu BiH prvak je bio u 63. minuti, ali je Mario Ćuže loše reagirao.

Za domaći sastav nastupila su osmorica hrvatskih nogometaša. Branio je Marko Marić, Dario Čanađija i Tomislav Kiš su odigrali cijeli susret, Antonio Ivančić i Mario Tičinović su igrali do 64. minute, Matej Senić prvo poluvrijeme, Mario Ćuže do 83. minute kada je umjesto njega u igru ušao Matija Malekinušić.

Za goste je do 67. minute igrao Marko Tolić. Uzvrat je 1. kolovoza u Bratislavi.

U ranije odigranom susretu Žalgiris i Galatasaray su u Vilniusu odigrali 2-2.

Domaćin je poveo, turski velikan je okrenuo rezultat, da bi Žagiris u završnici izvukao remi. Zanimljivo, sva četiri gola postignuta su u nastavku.

Žalgiris je poveo u 48. minuti golom Mathiasa Oyewusija, no Galatasaray je okrenuo rezultat golovim Abdulkerima Bardakcija (75.) i Halila Dervisoglua (78.).

U drugoj minuti sudačke nadoknade izjednačio je Donatas Kazlauskas koji je prilikom proslave skinuo dres i pritom zaradio drugi žuti karton i isključenje.

Za domaći sastav je cijeli susret igrao bivši član Hajduka Stipe Vučur, dok Tomislav Duka i Petar Mamić nisu nastupili. Uzvrat je 2. kolovoza u Istanbulu.

U drugom susretu finski HJK je pobijedio norveški Molde sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Topi Keskinen (25.). Uzvratni susret je 2. kolovoza u Moldeu.

U "League Path" dijelu ždrijeba Panathinaikos je na gostovanju u Košicama pobijedio Dnjipro-1 sa 3-1.

Grčki doprvak je poveo u 10. minuti golom slovenskog napadača Andraža Šporara na asistenciju Španjolca Juankara. Filip Đuričić je u 74. minuti povisio na 2-0, a treći gol za goste zabio je Fotis Ioannidis iz kaznenog udarca u 84. minuti. U samoj završnici Oleksander Kaplijenko je smanjio.

Za grčki sastav je debitirao hrvatski nogometaš Tin Jedvaj koji je ušao u igru u 24. minuti nakon što se ozlijedio Nizozemac Bart Schenkeveld.

Jedvaj, koji je još uvijek igrač moskovskom Lokomotiva, u Panathinaikos je stigao na jednogodišnju posudbu nakon što je prvu polovicu ove godine igrao za Al Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Jedvaj je do sada upisao 29 nastupa za hrvatsku reprezentaciju te je postigao dva gola, no posljednji je put u kadru Vatrenih bio 2020.

Uzvratni susret je 1. kolovoza u Ateni.

Servette i Genk su odigrali 1-1. Gosti su poveli u 21. minuti preko Toluwalasea Emmanuela Arokodarea, a izjednačio je Steve Rouiller u 78. minuti.

(Hina, G) 


Tagovi

ZrinjskiLiga prvakaKrunoslav RendulićMarko TolićPanathinaikosTin Jedvaj

Ostale Vijesti