Foto: NK Osijek
Foto: NK Osijek

Reportaža: "Lik ima dvije lijeve noge. Bralić mu doda loptu, on mu vrati kocku" (FOTOGALERIJA)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 30.06.22. | 13:26

Novinar Germanijaka proveo je dan na pripremama Osijeka u Svetom Martinu na Muri i svjedočio sjajnoj atmosferi te visokom intenzitetu rada.

Prema Svetom Martinu na Muri se vozite autoputom do Čakovca, prođete centrom grada i za par minuta ste u prirodi. Još desetak kilometara i stižete u ljetnu bazu NK Osijeka. U centru mjesta skrenete desno i ispred vas je teren lokalnog Poleta koji je ovih dana brendiran u klupsko znakovlje NK Osijek. Prilično domišljata ideja Osijekovog PR-a sugerirala je da smo na pravom mjestu. Za nekoliko minuta stigao je autobus s igračima.

Doduše, neki su iz obližnjih terma gdje je smještena momčad Nenada Bjelice stigli biciklima. Ne i Nino Bule, koji je prije godinu dana redovito dolazio biciklom na treninge, ali u jednom trenutku je ostao bez njega. Sjećamo se istrage koja je trajala cijeli dan.

“Dan danas nije otkrio tko mu ga je uzeo”, sa smiješkom nam priča Jasmin Osmanović, Osijekov video analitičar dok se spremao pustiti dron u zrak. Iskreno, ne bismo stavili ruku u vatru da Jasko baš nema veze s time, poznavajući njihov odnos. Kako bilo, Bule je izabrao najsigurniju opciju - klupski autobus.

Da Osijek raste na svim poljima svjedočila je i logistika na koju smo naišli na pripremama. Kako smo godinama svjedočili pripremama Dinama, sa sigurnošću možemo kazati da ovo niti malo ne zaostaje za “space shuttleom”, kako je Dinamo nazvao Bjelica. Puno je ljudi na pripremama koji se brinu da vedetama Osijeka ne nedostaje i ptičjeg mlijeka. Na njima je da samo rade…

Dok smo se pozicionirali iza ograde, naletjeli smo na dvojac izvjestitelja iz Osijeka. Kolege Keler i Đukarić prate pripreme od samog početka. Tu je i neizbježni Miha, klupski glasnogovornik i legenda kluba te Mateo Sučić koji vodi klupski PR. I uzgred rečeno, sjajno to radi. Na visokoj razini profesionalizma. Uglavnom, u bijelo plavoj ekspediciji kuju se planovi, snivaju se snovi…

I usput radi na svim poljima. Tako smo saznali da je dan ranije trening Osijeka posjetila jedna ekipa poznata po zezancijama koje objavljuju na video kanalima. Prethodno su se dogovorili s Bjelicom da predstavi njihovog čovjeka kao potencijalno pojačanje koje će se pridružiti treningu. Igrači, naravno, nisu imali pojma. No, brzo su saznali.

“Les, pa lik ima dvije lijeve noge. Mi smo plakali”, pričao nam je Miha.

“On se dodaje s Bralićem, Bule se dere na Bralića da se trgne malo. Ovaj gleda Bulu, gleda tog novog i ništa mu nije jasno. Bralić mu doda loptu, ovaj mu vrati kocku”, smijao se Jasko. Nema dvojbe, atmosfera je vrhunska ovih dana u kampu Osijeka.

A na travnjaku sve pršti od energije. Osijekovi klinci nemaju respekta, idu kao navijeni, ali niti stara garda se ne da.

“Caktaš i Lovrić vjerojatno nisu napravili teže pripreme u karijeri”, priča nam jedan od pomoćnih trenera. I zaista, nakon jedne vježbe u kojoj se vrlo intenzivno igralo na šest golova (dva velika i četiri mala), Lovrić je otrčao do fizioterapeuta da mu izmjeri puls. Voda je vrjednija nego u Sahari, ali nitko se ne žali. Uostalom, kada vidiš kako Marin Leovac ide sa svoje 33 godine za primjer drugima, onda je jasno da Janjić, Bakić, Beljo, Cvijanović i Barišić moraju ostaviti dušu na terenu.

“Znaš što nama fali?”, pita nas Ilija iz Samobora, navijač Osijeka kojem je klub s Drave doručak, ručak i večera, a zbog čega smo ga i pozvali da nam se pridruži u posjetu ljetnom kampu Osijeka.

“Kome nama? Moji su preko granice. U Moravskim toplicama”, smijemo se i pokazujemo u smjeru preko rijeke Mure.

“Pusti to. Da Topčagić ima pet godina manje, komotno bi mogli prodati Belju i zaraditi lovu. Vidi se da je pravi napadač”, analizirao je Ilija igru Osijekova veterana.

Malo kasnije, dok smo sjedili s Nenadom Bjelicom na terasi hotela, ponovio je Ilija treneru Osijeka svoju teoriju i naišao na odobravanje.

“Topčagić je španer. I veliki profesionalac”, prisnažit će Bjelica.

U srijedu je bio vjerojatno najteži trening ljetnih priprema. Dečki su bili u crvenom skoro dva sata. A sparina je ubijala…

“Dao sam im slobodno poslijepodne pa će se odmoriti. U četvrtak su dva laganija treninga, taktičke prirode. U petak je utakmica, u subotu još jedna pa idemo kući”, objašnjavao nam je Bjelica koji je momčad podijelio u tri skupine. Svaka je igrala sa svakom i išlo se u kost. Trenutak oklijevanja, već je lopta bila izgubljena. Malo nepažnje i protivnik je zabio. Ljutio se Mile Škorić koji je sa svojom momčadi inkasirao šest komada u prvoj utakmici.

“Ajmo momci malo koncentracije. Pa što je ovo?”, derao se kapetan Osijeka autoritativnim glasom.

Jako nam se svidio Petar Brlek koji je za sada prvo ime priprema. Zdrav, oran i pun samopouzdanja istaknuo je ozbiljnu kandidaturu za mjesto u veznom redu. Sjajan je bio i Bartolec koji će po svemu sudeći preuzeti poziciju desnog beka.

Nema sumnje kako je predsjednik Ferenc Sakalj koji je dan ranije bio u posjeti napustio Sveti Martin na Muri pun zadovoljstva. Saznajemo da su kolege htjele uzeti izjavu, ali je predsjednik zadržao dojmove za sebe. Ne voli čovjek mikrofone, ne treba mu zamjeriti. Bitno da je ugašen požar s kraja sezone jer ako ovom Osijeku išta nedostaje, onda je to mir da se može posvetiti ciljevima koje su stavili pred sebe. A oni su visoki. Jako visoki...



Tagovi

NK OsijekPolet Sveti MartinNenad BjelicapripremeSlavko BralićNino BuleMarin LeovacNikola JanjićDion Drena BeljoMihret TopčagićFerenc Sakalj

Ostale Vijesti