STEPHANE MAHE Action Images
STEPHANE MAHE Action Images

Rennes poražen na domaćem terenu: Nice im puše za vratom na tablici prvenstva (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.12.21. | 16:49

Pogodak s bijele točke i krasan gol Niceinog beka omogućili su gostujućoj momčadi nedostižnu prednost.

Nice je rezultatom 1:2 slavio na gostovanju kod Rennesa. Momčad koju vodi prošlogodišnji osvajač Ligue 1 s Lilleom Christope Galtier odnijela je iznimno važna tri boda s gostovanja kod direktnog konkurenta za mjesta koja vode u Ligu prvaka. Nakon današnjeg poraza Rennes je i dalje drugoplasirana momčad prvenstva i prvi pratitelj dominantnog PSG-a, ali se Nice primakao na treće mjesto i svega jedan bod zaostatka. Lovro Majer odigrao je 90 minuta za Rennes, bez učinka.

Goste je u vodstvo doveo danski napadač Kasper Dolberg pogotkom s bijele točke u 19. minuti. Prethodno je Baptiste Santamaria prilikom zračnog duela u kaznenom prostoru podlakticom u lice udario Niceinog stopera Dantea.

Domaći navijači dobili su još razloga za zabrinutost u 32. minuti kada je teren zbog ozljede morao napustiti Martin Terrier, ponajbolji igrač kluba ove sezone koji je u prošlom kolu postigao hat-trick uz pomoć tri asistencije Lovre Majera.na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom gostiju, a ono se povećalo u 51. minuti. Dolberg je sada bio u ulozi asistenta, a strijelac je desni bek Youcef Atal. Prelijep udarac u same rašlje, Alfred Gomis nije imao šanse.

Nekoliko minuta kasnije Benjamin Bourigeaud uspio je tek ublažiti poraz Rennesa. U idućem kolu Majera i društvo očekuje gostovanje kod Kovačevog Monaca.

Ligue 1, 18. kolo

Petak

Nantes – Lens 3:2

Subota

Reims - St. Etienne 2:0

Brest – Montpellier 0:4

Nedjelja

Lille – Lyon 0:0

Angers - Clermont

Metz - Lorient

Rennes - Nice

Troyes - Bordeaux

Strasbourg - Marseille 17:00

PSG – Monaco 20:45



Tagovi

Ligue 1RennesNice

Ostale Vijesti