REUTERS/Pablo Morano
REUTERS/Pablo Morano

Rekordni Vlahović nije bio dovoljan Allegriju za taktičkog majstora Emeryja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.02.22. | 22:55

Villarreal je ostavio bolji dojam večeras unatoč dobroj igri srpskog napadača u dresu Juventusa

Možemo kazati klasični dvoboj španjolske i talijanske momčadi odigrao se večeras između Villarreala i Juventusa. Španjolci su, jasno, dominirali posjedom, a Talijani su povremenim bljeskovima prijetili domaćim vratima. Ukupni rezultat tih pokušaja je možda i najpošteniji za obje momčadi - 1:1.

Juve je možda čak i nešto više večeras očekivao s obzirom na investicije ove zime. No, u ovoj šahovskoj partiji za koju je Unai Emery spreman u svako doba dana nisu dobili baš previše prilika. Iznenadili su Villarreal rekordno brzim golom Vlahovića, samo domaće nije to pretjerano poremetilo. Čekali su priliku i na kraju jednu takvu iskoristili.

Znali su u Juventusu što dobivaju kad su ostvarili rekordni transfer zimskog prijelaznog roka kupivši Dušana Vlahovića od Fiorenitne. Možda nisu baš očekivali tako brzu isplativost investicije, ali Vlahović je odgovorio i iznad priželjkivanog. Zabio je u debiju Veroni, a večeras je postao najbrži strijelac debitant u Ligi prvaka. Samo 32 sekunde trebale su srpskoj gol mašini da zatrese mrežu Villarreala. Primio je sjajno između dva čuvara i onda desnom nogom u lijevi kut pogodio za 1:0.

Sami šok na početku nije previše poremetio igru Villarreala. Momčad Umai Emeryja slagala je priliku za prilikom neutraliziravši pomalo napad gostiju. Dominirali su posjedom, a onda prvu veliku šansu kreirali u 12. minuti kad Lo Celso propušta odbijanac spremiti u mrežu. Samo tri minute kasnije zaprijetio je Danjuma, ali njegov pokušaj zaustavio je Szczesny.

Nije Juventus bio bez prilika, samo su domaći sad puhali na hladno nakon brzo primljenog gola. Kao i uvijek strpljivo su čekali priliku za izjednačenje. Prvu u drugom dijelu propustio je Lo Celso, ali onu u 66. Parejo nije propustio.

Ostavila je obrana Juventusa samog Pareja u sredini kaznenog prostora, a tamo ga je sjajnim dodavanjem pronašao Capoue što Parejo koristi i zabija za 1:1.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Dvojben trenutak susreta svakako će biti onaj prekršaj Rabiota nad Chukwuezeom. Francuski veznjak ušao je grubo u koljeno Villarrealovog igrača, a prekršaj bi mogli okarakterizirati za crveni karton. Tako nije mislio i sudac koji je žutu minutu Juventusovog veznjaka propustio kazniti crvenim, već je bio blaži i pokazao žuti karton. Okupili su igrač i Villarreala oko njega s protestima, ali uzalud.

U onim rijetkim ofenzivnim izletima Stare dame najaktivniji je bio Vlahović, a dobru priliku imao je u 85. minuti kad je testirao budnost Rullija. Primio je loptu, sačuvao i pucao, ali vratar Villarreala je bio spreman na njegov pokušaj.

Bila je to do kraja posljednja ozbiljnija prilika. Villarreal tako u Torino dolazi s remijem, a Allegri može trljati zadovoljno ruke jer ima priliku osigurati prolaz dalje na domaćem terenu.

LIGA PRVAKA, 1/8 FINALA:

Utorak, 15. veljače

Sporting – Manchester City 0:5

PSG – Real Madrid 1:0

Srijeda, 16. veljače

Inter – Liverpool 0:2

Salzburg – Bayern 1:1

Utorak, 22. veljače

Chelsea – Lille 2:0

Villarreal – Juventus 1:1

Srijeda, 23. veljače

Atletico Madrid – Manchester United 21:00

Benfica – Ajax 21:00


Tagovi

JuventusDušan VlahovićUnai EmeryVillarreal

Ostale Vijesti