REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Redsi ipak prejaki za Milan na Rebićev pogon, Henderson bombom riješio susret (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.09.21. | 22:15

Atletico i Porto igrali bez pogodaka, na susretu Sportinga i Ajaxa palo čak šest

Bogata večer Lige prvaka nastavljena je uz susrete Grupe B. Nogometaši Liverpoola na domaćem su travnjaku dočekali Milan i slavili s 3:2. Pogotke su za domaćine zabili Trent Alexander-Arnold u 9., Mohamed Salah u 49. i Jordan Henderson u 69., dok su za Rossonere precizni bili naš Ante Rebić u 42. i Brahim Diaz dvije minute kasnije. U drugom susretu grupe, Atletico Madrid i Porto remizirali su u Španjolskoj, bilo je 0:0.

Liverpool je u vodstvo stigao u 9. minuti susreta. Redsi su kombinirali, tražili prostor, Trent Alexander-Arnold na desnoj je strani dodao Salahu, a Egipćanin mu se revanširao sjajnim pasom u prostor. Desni bek je stigao pred peterac gostiju i uputio udarac, a da postigne pogodak pomogao mu je protivnički branič skrenuvši putanju lopte iznad svog vratara.

Pogodak Arnolda pogledajte OVDJE.

Pet minuta kasnije, Redsi imaju kazneni udarac. Andy Robertson uputio je udarac pred vratima Milana, lopta je putem u ruku udarila Ismaela Bennacera i sudac je pokazao na bijelu točku. Mohamed Salah, međutim, nije zabio, Mike Maignan uspio je to obraniti.

Neiskorišten jedanaesterac pogledajte OVDJE.

To im se obilo o glavu. Dogodio im se – Ante Rebić. Hrvatski nogometaš prvo im je zabio gol u 42. minuti. Rafael Leao idealno ga je uposlio na lijevoj strani kaznenog prostora i nečuvani Rebić pospremio je loptu u suprotni kut Alissonove mreže.

Pogodak Rebića pogledajte OVDJE.

Samo dvije minute, odnosno 108 sekundi kasnije, potpuni preokret Milana. Ponovno je Rebić u jednoj od glavnih uloga, pucao je, ali lopta se izmigoljila. Ipak, u mrežu ju na kraju posprema Brahim Diaz.

Drugi pogodak Milana pogledajte OVDJE.

Iako je Liverpool dominirao, Rossoneri su tako na poluvrijeme otišli s prednošću. Samo su u prvih 13 minuta Redsi imali omjer udaraca od nevjerojatnih 16:0...

Jednako žustro Milan je krenuo u drugi dio. Simon Kjaer zabio je u 46. nakon kornera gostiju, ali su Rebić i Leao bili u zaleđu. Ako ne zabiješ, onda dobiješ. Naučio je to Mo Salah pa izjednačio u 49. Sjajno ga je prebačenim pasom pred Maignanom pronašao Divock Origi.

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE.

Domaćini su odlučili dovršiti posao. U 68. je s ruba kaznenog prostora silovito opalio kapetan Jordan Henderson i Maignan tu ništa nije mogao.

Pogodak Hendersona pogledajte OVDJE.

Nakon što je Borussia slavila nad Bešiktašem s 2:1, drugi susret skupine C spojio je Sporting i nizozemski Ajax. Bio je to susret pun pogodaka, gosti su na kraju slavili rezultatom 4:1. Već nakon 10 minuta, nogometaši Ajaxa vodili su s 2:0, a oba pogotka zabio je Sebastian Haller, u 2. i 9. minuti. Oba je zabio iz blizine.

Prvi pogodak Hallera pogledajte OVDJE.

Drugi pogodak Hallera pogledajte OVDJE.

Vodstvo je smanjio domaći napadač Paulinho u 33. Bila je to loša reakcija protivničkog vratara.

Pogodak Paulinha pogledajte OVDJE.

Šest minuta kasnije, novi gol za goste. Paulinho se probio po desnoj strani, na kraju ju je na rubu kaznenog prostora dobio Steven Bergheuis, koji je nečuvan utrčao pred golmana i zabio za 3:1.

Pogodak Berghuisa pogledajte OVDJE.

Seb Haller upisuje svoj hattrick u 51. minuti. Sportingov vratar nije dobro ispucao loptu, ubrzo ju je Ajax oteo, stigla je do napadača iz Obale Bjelokosti, a ovaj ne griješi i momčad dovodi do nedostižne prednosti. Nije dosta ni tri, u 63. postiže svoj četvrti.

Treći pogodak Hallera pogledajte OVDJE.

Četvrti pogodak Hallera i posljednji gol na utakmici pogledajte OVDJE.


REZULTATI:


UTORAK

Grupa E

Barcelona – Bayern 0:3

Dinamo Kijev – Benfica 0:0


Grupa F

Young Boys – Manchester United 2:1

Villarreal – Atalanta 2:2


SRIJEDA

Grupa A

Manchester City - RB Leipzig 6:3

Club Brugge - PSG 1:1


Grupa B

Atletico Madrid - Porto 0:0

Liverpool - Milan 3:2


Grupa C

Bešiktaš - Borussia D. 1:2

Sporting - Ajax 1:5


Grupa D

Sheriff - Shakhtar 2:0

Inter - Real Madrid 0:1


Tagovi

Liga prvakaAnte RebićLiverpoolMilanAtletico MadridPortoAjaxSporting Lisabon

Ostale Vijesti