REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich

Sheriff nije slučajan, pokazali su to sad i Šahtaru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 15.09.21. | 20:35

Nakon Dinama i Crvene zvezde, kontru u Tiraspolu osjetili su i igrači Šahtara

Dok su navijači Dinama i Crvene zvezde sanjali mogući ponovni susret, pomalo se zaboravilo da se nešto pita i moldavski Sheriff, a imalo ih se štošta za pitati. Izbacili su prvo u pretkolima Crvenu zvezdu, a onda i Dinamo pa ušli u skupine Lige prvaka. Sad su u prvom susretu grupne faze, u debiju u ovoj fazi natjecanja, pokazali da nisu slučajno tu.

Iako je Šahtar u Tiraspolu dominirao posjedom i udarcima na gol, Sheriff je ponovno odigrao koliko im je trebalo za pobjedu. Odolijevali su napadima De Zerbijeve ekipe, a još bolje uzvratili kontranapadima. 

Ponovno je prvo ime Sheriffa, kao i u ranijim utakmicama, bio lijevi bek Cristiano. Od njega su kretale sve opasnosti za koje Šahtar nije pronašao rješenje. Kod oba zgoditka bio je asistent i oba puta na isti način. Probio bi sa svoje polovice po lijevoj strani, a onda ubacio u kazneni prostor gdje se prvi put našao Adama Traore, a drugi put Momo Yansane.

U vodstvo su domaćini došli u 16. minuti kada je, kako smo već spomenuli Cristiano probio po lijevoj strani i ubacio u kazneni prostor. Tamo je utrčavao Adama Traore koji je u trku zahvatio loptu nogom i poslao neobranjivo iza leđa Pyatova.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Trebalo je neko vrijeme ukrajinskoj momčadi da se oporavi od šoka pa su ozbiljno tek zaprijetili u 32. minuti. Lassina Traore se oslobidio na udarac i pucao u lijevo rašlje, a vratar Sherifa Athanasiadis se morao dobro ispružiti da spriječi izjednačenje gostiju i odbio loptu u korner.

Nastavili su gosti hvatati izjednačenje pa su prvi dio zaključili s nekoliko bezopasnih udaraca. U drugom dijelu ubacili su u brzinu više i do 70. minute imali su 11 udaraca prema vratima Sherifa naspram jednog domaćina, a tri su tek završila u okvir. Taj jedan Sherifov je bio dovoljan za 2:0 u 62. minuti, a gosti su imali jednu izgledniju priliku u 57. kada je Pedrinho pokušao matirati Athanasiadisa koji je i to obranio.

Gol za 2:0 pao je na skoro isti način kao i prvi. Razlika je tek u tome da je bio drugi strijelac i da je zabio glavom. Cristiano je ponovno probio po lijevoj strani sam kao duh i ubacio na vrh peterca, a tamo između dva braniča Šahtara glavom Yansane poslao loptu u mrežu.

Pogodak pogledajte OVDJE.

Do kraja su gosti imali nekoliko dobrih prilika za vratiti se utakmicu, ali domaći su to još bolje spriječili za prva tri boda u grupi D. Šahtar je na kraju imao posjed 68 posto i 21 udarac na gol, ali to nije bilo dovoljno za poraziti Sheriff.

SRIJEDA

Grupa A

Club Brugge – PSG (21:00)

Manchester City – RB Leipzig (21:00)

Grupa B

Atletico Madrid – Porto (21:00)

Liverpool – Milan (21:00)

Grupa C

Bešiktaš – Borussia Dortmund 1:2

Sporting – Ajax (21:00)


Grupa D

Sherif – Šahtar 2:0

Inter – Real Madrid (21:00)



Tagovi

SheriffŠahtar

Ostale Vijesti