REUTERS/Benoit Tessier
REUTERS/Benoit Tessier

Realove zvijezde napale France Football: Kroos 'čestitao' trećoj najboljoj momčadi svijeta, Courtois progovorio o 'diskriminaciji' golmana

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.10.22. | 07:49

Nisu svi bili sretni nakon sinoćnje gala ceremonije koju je organizirao France Football.

Sinoć je u Parizu, Gradu svjetlosti, održana 66. godišnja ceremonija Ballon d'Or (Zlatna lopta), a koju organizira France Football. Ovo je, ujedno, bila prva ceremonija na kojoj su se nagrađivali najbolji igrači za prethodnu sezonu (2021./22.) budući da su se u svim prethodnim izdanjima nagrade dodjeljivale za prethodnu kalendarsku godinu.

Sve u svemu Karim Benema zasluženo je ponio titulu najboljeg igrača svijeta, ispred Sada Manea i Kevina De Bruynea i tako postao petim Francuzom kojem je to pošlo za rukom. Prije njega najboljim nogometašem svijeta proglašeni su Michel Platini (1983., 1984., 1985.), Zinedine Zidane (1998.), Jean-Pierre Papin (1991.) i Raymond Kopa (1958.). Naš Luka Modrić je u konačnom izboru završio na devetom mjestu, a taj podatak zvuči još impresivnije kada znamo da se hrvatski kapetan nalazi u 38. godini života...

Veliku potvrdu svoje vrijednosti dobio je i Joško Gvardiol (20), koji je proglašen šestim najboljim mladim igračem svijeta, iza Gavia, Eduarda Camavinge, Jamala Musiale, Judea Bellinghama i Nuna Mendesa.

Međutim, nisu svi bili zadovoljni konačnim izborima, a najviše kritika stižu iz - Real Madrida.

Naime, pomalo i bizarno zvuči da je u prošloj sezoni najboljim klubom svijeta proglašen Manchester City, ispred Liverpoola i Real Madrida - prvaka Europe i Španjolske. Tu odluku sarkastično je na svojem Twitteru prokomentirao Toni Kroos.

"Treća najbolja momčad svijeta u sezoni 2021/22. Real Madrid, jeste li sretni?"

Da ne bi bilo da je iskusni njemački veznjak samo kritizirao France Football, u ranijem tvitu čestitao je svojim suigračima, najboljem igraču svijeta Karimu Benzemi i najboljem golmanu svijeta Thibautu Courtoisu.

A kada smo već kod Courtoisa, on je drugi nezadovoljnik koji stiže iz redova Los Blancosa. U izjavi nakon što je dobio nagradu Lava Jašina, bocnuo je organizatore ceremonije.

"Čini mi se da je nemoguće osvojiti Ballon d'Or ako si golman. Osvojio sam La Ligu i Ligu prvaka, tvoja momčad je slavila zahvaljujući tvojim obranama.... i završiš sedmi. Ako ništa drugom, napravili su trofej za najboljeg golmana", tvrdi Courtois.

Ipak, Belgijski golman, kojeg će hrvatski napadači pokušati savladati na predstojećem Svjetskom prvenstvu, u objavi na svojem Twitteru bio je puno blaži.

"Jako sam počašćen zbog osvajanja ovog trofeja. Volio bih podijeliti ovaj trenutak sa svima vama i zahvaliti vam se na bezrezervnoj podršci i ljubavi koju ste mi pružili. Karim Benzema, čestitam! #HalaMadrid".

Sve u svemu, zaključena je još jedna, 66. po redu ceremonija u kojoj se nagrađuju najbolji iz svijeta nogometa. Real Madrid je na kraju dobio dvije nagrade (Karim Benzema i Thibaut Courtois), Barcelona tri (Robert Lewandowski kao najbolji strijelac, Gavi kao najbolji mladi igrač i Alexia Putellas kao najbolja igračica), a Manchester City kao najbolji klub... možda diplomatski, čisto da Španjolci ne osvoje sve nagrade... (nr)


Tagovi

Toni KroosThibaut CourtoisKarim BenzemaLuka ModrićJoško Gvardiol

Ostale Vijesti