REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Real rutinski u tri minute slomio Valenciju, Ancelottija brine Benzemina ozljeda

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 02.02.23. | 23:10

Real je bez problema uzao tri boda (2:0), Valencia je igrala s igračem manje zadnjih 20-ak minuta. Ali, pred Realom je sedam utakmica u 19 dana, a ozlijedili su se Militao i Benzema

Rutinski, 2:0, a moglo je biti i više. Tako bi se u najkraćim crtama mogla opisati pobjeda Reala protiv Valencije, kojom su Madrižani stigli na pet bodova minusa od Barcelone. Luka Modrić odigrao je dobrih 65 minuta, ispraćen je s terena s pljeskom, Real je sve riješio u tri minute, od 52. do 55. minute. No, nije da i iz te odlične utakmice Carlo Ancelotti nije izišao s brigama.

Zvižducima je publika na Bernabeuu ispratila suca u svlačionicu. U trećoj minuti sudačke nadoknade, nakon reakcije VAR-a poništio je gol Rüdigera. Luka Modrić ubacio je iz kornera, Rüdiger zabio glavom, činilo se sve čisto. Međutim, Benzema je u gužvi faulirao Musaha, lakat u glavu, potom i dlan u lice. Lopta je preletjela i Benzemu i Valencijina igrača, nije taj duel utjecao na igru akciju, no, bio je čisti prekršaj, sudac je poslije gledanja snimke bio odlučan; nema gola, a Benzema je zaradio žuti karton. Publika je bila frustrirana, jer, Real je dominirao, posjed lopte bio je oko 70 posto, igralo se, praktički, na jedan gol, a dvije najbolje šanse promašio je Marco Asensio. Već u trećoj minuti, nakon lijepog dodavanja Modrića, bio je u sjajnoj poziciji, ali mu je udarac obranio Valencijin vratar Mamardašvili. Drugi put mu je petom udarac blokirao Gabriel Paulista. Ozlijedio se Realu stoper Militao, ušao je Carvajal. Luku Modrića, pak, kamere su uhvatile kad se na centru malo zakačio s Linom, koji je teatralno pao, tražeči valjda Modrićevo isključenje. Sudac nije nasjeo na tu provokaciju.

Valencia nije imala u prvih 45 minuta nijedan udarac prema Courtoisu, bili su sretni gosti što drže 'nulu', ali čim je počelo drugo poluvrijeme bilo je jasno da neće dugo izdržati. Real je napadao i uskoro zabio, Iz trećeg je pokušaja zabio Marco Asensio. I to kako! Opalio je precizno s 20-ak metara, Mamardašvili se nije ni pokaknuo, lopta je odsjela u maloj mrežici. Savršen udarac! Bilo je to u 52. minuiti, a već u tri minute kasnije bilo je 2:0. Vinicius je u svom stilu pobjegao po lijevoj strani i hladno poentirao te nataj način obilježio svoj 200. nastup za Real. Sve je izgledalo idealno za Real, no, stigla je ubrzo i loša vijest. Nakon jedne akcije, u kojoj je Modrićev udarac prvo zaustavio Valencijin vratar, a potom Modrić dodao Benzemi, Francuzov je udarac blokiran, nije uspio zabiti. Ali se pritom i uhvatio za mišić, već minutu kasnije Ancelotti ga je zamijenio. Ne treba isticati što bi za Real značila Benzemina ozljeda, pogotovo sad kad raspored postaje još gušći, Real uza sve igra i Svjetsko klupsko prvenstvo. Zabrinuto je u tim trenuciima djelovao i Ancelotti, odmah u 66. minuti zamijenio i Modrića i Kroosa, da ih sačuva za iduće izazove.

Realova pobjeda nije bila u pitanju, a još je manje upitna postala u 72.minuti kad je Valencia ostala s igračem manje. Grub je u glup bio start Gabriela Pauliste nad zemljakom Viniciusom, zaslužio je direktan crveni karton. A Vinicius je odmah ustao i nasrnuo na Gabriela. Nema veze što je sunarodnjak, start je bio opasan i namjeran! Mamardašvili je potom obranio udarac Valverdea, sve se događalo pred vratima Valencije, Courtois se, jadan, morao sam zagrijavati na drugoj strani. Bilo je samo pitanje hoće li utakmica završiti tim rezultatom, 2:0, ili će Real zabiti još koji gol. Bodovi su tu, Real je smanjio Barcinu prednost, ali tek sad slijedi ubitačan ritam. Čak sedam utakmica u idućih 19 dana. Uključujući i Ligu prvaka s Liverpoolom! Ako je Militaova, a posebno Benzemina, ozljeda ozbiljnija, imat će Ancelotti dosta briga idućih dana.




Tagovi

Real MadridValenciaLa LigaLuka ModrićKarim BenzemaCarlo Ancelotti

Ostale Vijesti