Real odlazi na Bernabeu sa dva pogotka u gostima, ali niti on niti Bayern ne igraju kao finalisti LP (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.04.18. | 22:38

Trijumf Reala u Munchenu.

Real Madrid pobijedio je Bayern sa 2:1 i odlazi na uzvrat u Španjolskoj sa velikom prednošću.

Real je krenuo u utakmicu sa Benzemom i Baleom na klupi – Isco Alarcon i Lucas Vazquez krenuli su od prve, s lijeve i desne strane Cristianu Ronaldu. S druge strane, Heynckes je krenuo sa prilično ofanzivnom postavom – u prve dvije linije izašao je sa šestoricom izričito napadačkih igrača, Jamesom, Mullerom, Lewandowskim, Riberyjem i Robbenom i samo jednim osiguračem, Javijem Martinezom.

Međutim, Heynckesovi planovi vrlo su rano bačeni niz vjetar, budući da se Arjen Robben već u osmoj minuti ozlijedio te ga je zamijenio Thiago Alcantara, što bi značilo da je Bayern prešao u neki tip fluidnog 4-3-3, sa Mullerom kao slobodnim igračem na desnom krilu i Thiagom uz Martineza i Jamesa u vezi.

U prvih 15 minuta, što zbog opetovanih pogrešaka, što zbog kvalitetnog pritiska na loptu, niti jedna momčad nije uspijevala kontrolirati ritam i preuzeti kontrolu, a samim time niti stvoriti kvalitetnu priliku pred golom.

I upravo je u takvom ogledu snaga pao pogodak, nakon što je Bayern brzom tranzicijom probio blok Reala te je James sjajno uposlio Kimmicha koji je s desne strane sjajnim šutom prevario Navasa.

Nakon pogotka Real, začuđujuće, nije preuzeo konce igre, štoviše, Bayern je do kraja poluvremena imao više loptu u nogama, kompletirao je više dodavanja, a imao je i bolje šanse – blokirani šut Mullera i Lewandowskova prilika nakon kornera.

Međutim, Real, kao što biva u ovih zadnjih par godina, bio je najbolji kada je igrao najgore i kada je najviše trebalo. Na jednu odbijenu loptu naletio je Marcelo, opalio svom snagom i poentirao za 1:1 na samom kraju prvog poluvremena.

Na poluvrijeme, kome je nedostajalo kvalitete i u kojemu su obje momčadi postigle pogotke kontra generalnom tempu i praktički ni iz čega, se otišlo sa 1:1.

Drugo poluvrijeme nastavilo se u identičnom tonu prvih desetak minuta, Bayern je nešto bolje držao loptu, ali niti jedna ekipa nije ništa napravila do 57. minute. Identično kao i u prvom poluvremenu, Real je ni iz čega zabio gol nakon momenta individualne briljantnosti. Ovaj put je Marco Asensio, koji je zamijenio Isca na poluvremenu, iskoristio pogrešku Bayerna i pogodio za 2:1.

Nakon pogotka, ništa se radikalno nije promijenilo na terenu – obje momčadi su bile blijede, nisu stvarale prilike, bile bez jasnog plana igre (iako je Bayern nešto više kontrolirao loptu), te je utakmica bila rascjepkana, gdje su najatraktivniji momenti dolazili nakon individualnih akcija, a ne strukturno kreiranih prilika.

Na kraju balade, to se provlači kao lajtmotiv večeri, pogotovo u odnosu na dinamičnu, atraktivnu i taktički zanimljivu utakmicu između Liverpoola i Rome – i jedna i druga momčad igrale su bez jasnog plana igre, sistema, a utakmica je bila ispod razine polufinala Lige prvaka i na tehničkom, kao i na taktičkom nivou.

Međutim, kao i u posljednjih par godina, ovaj Real pobjeđuje kada je najbitnije, unatoč tome što ne igra dobro.

 

 

FOTO: Action Images

 


Tagovi

Marco AsensioJoshua KimmichMarcelo

Ostale Vijesti