Robert Renan (lijevo) u duelu s Fredom 2022. REUTERS/Sergio Moraes
Robert Renan (lijevo) u duelu s Fredom 2022. REUTERS/Sergio Moraes

Real Madrid problem s braničima rješava u Rusiji

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 23.12.23. | 11:04

Mladić je ljevak, a takvi su najtraženiji

Potraga Real Madrida za novim srednjim braničem dovela je Kraljevski klub do brazilskog stopera Renana, koji trenutno igra u Zenitu iz Sankt Peterburga, piše AS.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Momčad Carla Ancelottija otputovala je u Alaves sa samo četiri braniča u momčadi s obzirom na ozljede na kraju sezone Edera Militaa i Davida Alabe te udarce koje su pretrpjeli Dani Carvajal i Ferland Mendy.

Kad je Nacho bio isključen na Mendizorrozi nakon gotovo sat vremena igre, koliko je Carlo Ancelotti imao kratak kadar u tom dijelu terena pokazao je uvođenjem veznog igrača Aureliena Tchouamenija koji je morao ući umjesto kapetana (izašao je drugi kapetan Luka Modrić) i pomoći da učvrsti obranu, a u sudačkoj nadoknadi stigla je i nagrada u vidu pobjede.

Dok je ranije bilo izvješća da Kraljevski klub neće potpisati ugovore u siječnju, sada je u tijeku "intenzivna potraga za mogućim središnjim braničima za dovođenje odmah" javlja AS.

Španjolske novine sa sjedištem u glavnom gradu objašnjavaju da je uži izbor sužen na nekoliko imena među kojima je trenutačno najistaknutije ime 20-godišnjeg Brazilca Roberta Renana.

Postavši profesionalac s velikanom iz Sao Paula Corinthiansom, Renan se ranije ove godine pridružio Zenitu iz St. Peterburga i ispunjava sve potrebne okvire za Los Blancose.

Mlad je, čini se da je pred njim velika budućnost, ljevak je i također pristupačan.

Renan bi prvo mogao doći na posudbu, ali ima opciju otkupa uključenu u njegove uvjete kao što je viđeno sa sunarodnjakom mu Viniciusom Tobiasom iz Šahtara; 19-godišnjak je prvo stigao u Madrid na posudbu, ali su čelnici La Lige uspjeli ispregovarati otpusnu klauzulu od 15 milijuna eura kako bi ga zadržali i koja bi mogla biti aktivirana sljedećeg srpnja.

Kao što se obično vidi s brazilskim igračima, više strana posjeduje prava na Roberta Renana.

Zenit je za njega platio iznos za koji se vjeruje da je oko 10 milijuna eura, ali njegova dva prošla kluba - Corinthians i Novorizontino - još uvijek zadržavaju neke udjele u 20-godišnjaku.

Međutim, ako Real Madrid konkretizira svoj interes i Renan ispuni svoj potencijal, akvizicija igrača bila bi najnoviji potez transfer gurua Junija Calafata koji je odgovoran za mamljenje ljudi poput Endricka i Viniciusa Jr.-a u 14-struke osvajače Lige prvaka. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Robert RenanReal MadridZenitZimski prijelazni rok 2024.Zimski prijelazni rok

Ostale Vijesti