REUTERS/Carla Carniel
REUTERS/Carla Carniel

Real Madrid spreman platiti Zenitu 40 milijuna eura za mladog brazilskog stopera

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 10.02.23. | 11:19

Kraljevski klub bi na ljeto mogao ostati bez dvojice srednjih braniča, pa traži nove

Prema izvješću španjolske medijske kuće Defensa Central, “glasa Madridizma”, kako se reklamira, Robert Renan je glavna meta Kraljevskog kluba. Brazilski branič u usponu impresionirao je Los Blancose svojim nastupima na Prvenstvu Južne Amerike do 20 godina. A aktualni prvaci La Lige spremni su platiti 40 milijuna eura da ga dovedu iz Zenita iz St. Peterburga.

Robert Renan proveo je formativne godine u svojoj domovini, igrajući za akademije Gremia i Corinthiansa. A 19-godišnjak je postao profesionalac s Corinthiansom prije nego što je stigao u Europu pridruživši se ruskom prvaku Zenitu iz St. Petersburga. Ali tek treba debitirati za rusku momčad.

U međuvremenu, Renan je ostavio trag na južnoameričkom prvenstvu do 20 godina s Brazilom. A napredak brazilskog braniča u zadnjih nekoliko mjeseci zaokupio je pozornost nekoliko velikih klubova, uključujući Real Madrid.

Aktualni prvaci La Lige ciljali su dolazak ljevonogog 186 cm visokog srednjeg braniča u zadnja tri ljetna prijelazna roka. A Real Madrid bi mogao krenuti na tržište za još jednog središnjeg braniča na kraju sezone. To je zato što se Nacho (33) suočava s neizvjesnom budućnošću na Santiago Bernabeuu.

Veteran tek treba potpisati novi ugovor. A kako razgovori o obnovi ne napreduju, Nacho bi mogao otići kao slobodan igrač na ljeto. Osim toga, Jesus Vallejo se suočava s neizvjesnom budućnošću u Real Madridu zbog mizerne minutaže.

Real Madrid bi tako možda trebao tražiti zamjenu za dvojicu španjolskih braniča, špekulira Defensa Central. Robert Renan se tako pojavio kao održiva meta za aktualne španjolske prvake. A Merenguesi su spremni izdvojiti 40 milijuna eura kako bi osigurali usluge brazilskog braniča u usponu.

Ali s obzirom da 19-godišnjak tek treba debitirati za Zenit St. Petersburg, dolazak već na ljeto možda nije vjerojatan. Međutim, dogodile su se još čudnije stvari na tržištu transfera. I bit će zanimljivo vidjeti hoće li ponuda vrijedna 40 milijuna eura pomoći Real Madridu da dobije Renana već ovog srpnja, zaključuje Defensa Central. (G)



Tagovi

Real MadridLa LigaPrimeraZenitRobert Renan

Ostale Vijesti