REUTERS/Vincent West
REUTERS/Vincent West

Real je nezaustavljiv, Atletico se polagano oprašta od titule (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.12.21. | 22:55

Madridski velikani završavaju godinu u različitim atmosferama.

Iako španjolska Primera nije dogurala do polovice prvenstva, Atletico Madrid se praktički može oprostiti od obrane naslova prvaka. Madriđani su danas izgubili od Granade (1:2), upisali četvrti prvenstveni poraz u nizu i trenutno zaostaju 17 bodova (uz utakmicu manje) od vodećeg Reala koji je danas s 2:1 slavio na teškom gostovanju kod Athletic Bilbaoa.

Simeoneova momčad je dobro krenula u utakmicu, povela je već u drugoj minuti preko Joaoa Felixa. Mladi portugalski napadač sjajno se oslobodio čuvara i lijepo plasirao loptu za rano vodstvo svoje momčadi (VIDEO). Granada nije trebala dugo čekati na izjednačenje. Već u 17. minuti Darwin Machis opalio je pravi torpedo s 20 metara i i zabio za izjednačenje (VIDEO). Neposredno pred odlazak na odmor Felix, koji je bio najopasniji Rojiblancos u prvom dijelu, zabio je drugi pogodak koji mu je poništen zbog prekršaja u napadu (VIDEO).

Atletico je u nastavku utakmice povećao svoj posjed lopte, ponovno je zaprijetio Felix, neposredno pred drugi gol Granade, ispostavilo se i konačni, kojeg je zabio Jorge Molina u 61. Domaćini su odigrali školsku kontru, koju je zaključio 39-godišnji španjolski napadač (VIDEO). Situaciju je provjeravao i VAR, gledalo se je li bilo prekršaja u napadu, no sudac Alejando Hernandez pokazao je na centar.

Do kraja utakmice prilike za Atletico imali su Angel Correa i Matheus Cunha, no na kraju je upisan četvrti uzastopni poraz, peti u prvenstvu. Šime Vrsaljko nije igrao zbog ozljede.

U idućem kolu Atletico Madrid dočekuje Rayo Vallecano, a Granada gostuje kod Elchea.

Sva tri gola na utakmici između Athletic Bilbaa i Real Madrida vidjeli smo u prvih 10. minuta utakmice! Madriđani su poveli nakon fantastičnog udarca Karema Benzeme. Gol koji se zaista isplati pogledati - VIDEO. Benzemi su trebale samo četiri minute da udvostruči prednost Reala, rutinerski je završio akciju i stigao do svojeg 15. pogotka sezone (VIDEO). Uzbuđenjima na otvaranju utakmice tu nije bio kraj. U 10. minuti Ohian Sanchez je fantastičnim udarcem pogodio za 1:2 (VIDEO).

Na dobro posjećenom San Mamesu (preko 42 tisuće gledatelja) Athletic je u nastavku utakmice pokušao stići do izjednačenja, no, domaća momčad večeras nije bila precizna. Luka Modrić propustio je utakmicu zbog koronavirusa.

U idućem kolu Real Madrid gostuje kod Getafea, a Bilbao kod Osasune.





Tagovi

ŠpanjolskaPrimeraReal MadridAtletico MadridAthletic BilbaoGranada

Ostale Vijesti