Raspad sistema u Barci: Pobuna protiv Setienove desne ruke, klub priznao krivnju za ozljedu zvijezde

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 03.03.20. | 10:22

Pojedinci počeli trenirati odvojeno, a u pozadini svega je skandal s društvenih mreža...

Stanje u Barceloni je već prešlo granicu alarmantnog i sada se već može nazivati polaganim, ali sigurnim raspadom sistema. Naravno, ovakve najave o 'raspadima' uvijek dižu obrvu i treba ih uzeti s rezervom, ali posljednji izvještaji i informacije koje su procurile iz kluba koji su potaknuti porazom u El Clasicu, upućuju na jako lošu atmosferu na Camp Nou.

Krenimo redom.

Ono što je izravna posljedica nedjeljnog okršaja na Santiago Bernabeuu, koji je otišao na stranu Reala (2:0) to je pad na drugo mjesto. Sada Blaugrana ima bod zaostatka za vodećim Kraljevskim klubom i nalaze se u lošijoj poziciji za ostatak sezone u borbi za naslov prvaka Španjolske.

S obzirom na cjelokupnu atmosferu, dojam je da bi zaostatak mogao biti kudikamo veći jer se nekoliko igrača pobunilo protiv prvog pomoćnika trenera Quiquea Setiena. Riječ je o Ederu Sarabiji, koji je poprilično drugačiji tip od samog 61-godišnjeg stratega.

Naime, 22 godine mlađi Sarabia je poprilično vokalan tijekom utakmice, ne libi se izderati na igrače, a nerijetko i upotrijebiti neku riječ koju ne bismo željeli sada prenositi. Svlačionica se okrenula protiv Sarabije i smatraju da on nije adekvatna i odgovarajuća osoba za poziciju koju obnaša na klupi 'Mes que un cluba'.

Nadalje, neki igrači nisu zadovoljni intenzitetom treninga, poput Frenkieja de Jonga koji je angažirao osobnog trenera kako bi nadoknadio (ne)rad na treninzima. A taj navodni nerad nastavlja se na onaj Ernestea Valverdea, što je utjecalo i na ozljedu Ousmanea Dembelea koji je otpao do kraja sezone, kao i za nastup na Euru ovog ljeta.

Naime, nogometašev osobni kuhar rekao je da su čelnici Barcelone priznali tijekom sastanka s Dembeleom i njegovom pratnjom da i na njima leži dio krivice zbog serije ozljeda kojega su ga zahvatile te da ipak nije sve do njega i njegovog preopuštenog načina života.

Naravno, uprava Blaugrane nežli da to izađe u javnosti, ali informacije cure na sve strane. Čak je i jedan član stručnog stožera kontaktirao kolege iz Borussije Dortmund da ga savjetuju što učiniti jer 22-godišnji Francuz nije imao problema s ozljedama dok je igrao u Bundesligi.

Nadalje, kriza se nastavlja i u odnosu uprave s igračem, ne samo sa stručnim stožerom. U javnost je isplivala informacija da je klub navodno platio milijun eura jednoj marketinškoj firmi kako bi branio reputaciju predsjednika Josepa Bartomeua i ostalih članova uprave. To ne bi bio nikakav problem kod igrača da ti isti korisnički računi nisu istodobno napadali igrače zbog njihovih prezentacija na travnjaku i van njega.

Među prozvanima su Messi, Pique, pa i legende Katalonaca koje više nisu u klubu, poput Guardiole, Xavija, Puyola i Bartomeuovog skorašnjeg protukandidata na izborima, Agusta Beneditoa i njegovih suradnika Victora Fonta i Jaumea Rouresa.

Na to sve nadovezuje se i optužba spomenutog Fonta da klubu nedostaje institucionalna stabilnost i manjak vizije kada su projekti i rješavanje problema u pitanju. Međutim, to je sad već dio predizborne kampanje i folklora, ali jedna činjenica ostaje nepobitna.

Stanje na Camp Nou odavno je alarmantno, a atmosfera iznimno toksična, kako u svlačionici tako i u odnosima među igračima, stožerom i upravom.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Josep Maria BartomeuEder SarabiaQuique SetienFrenkie de JongOusmane DembeleLionel Messi

Ostale Vijesti