Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Rasmus Lauritsen za Germanijak: "Čitam poruke navijača Dinama i silno sam ponosan na ono što ostavljam iza sebe"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 08:15

Danski branič biranim riječima govorio je o onome što je ostalo iza njega u Maksimiru a novi susret sa Zagrebom zakazao je u skupini Lige prvaka

Otišao je preko noći. Dva dana trajalo je nadmudrivanje Dinama i Brøndbyja oko odštete, da bi Rasmus Lauritsen spakirao kofere i bio predstavljen kao novi igrač danskog prvoligaša. Ante Čačić procijenio je kako se njegov odlazak može nadomjestiti te nije stvarao previše problema. Dinamo je na ime odštete dobio oko dva milijuna eura a rasteretio se Lauritsenove plaće koja je bila 550 tisuća eura brutto. Nakon što se smjestio, javio se Germanijaku


“Prije svega, pun sam emocija. Dinamo je bio moj klub, Zagreb moj dom gotovo dvije i pol godine. Ovaj transfer išao je jako brzo i praktički u dan, dva sam se našao u novom klubu i novom gradu”, reći će ovaj branič koji će kazati kako iza sebe ostavlja fantastične uspomene.

“Dva osvojena prvenstva, jedan kup. Igrali smo puno velikih utakmica u Europi i vjerujte mi da ne znam što bih izdvojio kao neki poseban trenutak. Sve je bilo sjajno i posebno i sjećanje na vrijeme provedeno u Dinamu će mi uvijek biti obojeno pozitivom”, iskreno će Lauritsen koji je sjajno počeo svoju maksimirsku avanturu. Bio je gotovo nezamjenjiv, igrao je europske utakmice i vrlo brzo postao je čvrsta karika momčadi. Problemi su postali dolaskom Ante Čačića koji ga nije vidio u svojim planovima. Međutim, Lauritsen je bio svjestan situacije i prihvatio je na profesionalan način.

“Gledajte, jasno da klub veličine Dinama ima puno dobrih igrača i da je trener taj koji odlučuje. Sve svoje suigrače silno respektiram. Odlični su jer da nisu ne bi bili u Dinamu. Kada sam ja igrao, oni su bili na klupi jer je trener tako odlučio. Očito je bio svjestan kako mu ja sa svojim igračkim karakteristikama mogu pomoći u ostvarenju njegovih ciljeva. Isto tako, ja sam morao respektirati one koji su igrali dok sam ja bio na klupi. Naravno da nisam bio sretan jer sam u najboljim igračkim godinama i imam još puno toga za dati i želim igrati svaki vikend, ali to je nogomet”, smatra Rasmus Lauritsen.

U dvije i pol zagrebačke godine stekao je prilično jak status u klubu u kojem su ga iznimno cijenili zbog profesionalnog odnosa ali i na tribinama. Uostalom, oproštajne poruke navijača dovoljno sugeriraju što Lauritsen ostavlja iza sebe.

“Bili su sjajna podrška od prvog dana. Čitam ove poruke koje su mi poslali i zaista me ispunjavaju ponosom. Ne libe se reći da su nesretni što odlazim i ta njihova podrška je zaista nevjerojatna. I ponavljam, trajala je od prvog dana. Ovim putem im se zahvaljujem na svemu i nemam riječi kojima bi im opisao kako sam se osjetio čitajući njihove poruke”.

U svlačionici je bio na glasu kao pouzdan suigrač, a najviše se družio se Kevinom Theophileom i Moharramijem.

“Zapravo, bio sam dobar sa svima, ali s njih dvojicom sam se nekako najviše zbližio”, reći će Lauritsen koji je kao i većina suigrača impresioniran talentom Martina Baturine.

“Baturina, uz još neke velike talente koji polako dolaze u prvu momčad ima veliki respekt. Mlad je a igra sjajno i vjerujem da ima još puno potencijala u sebi”.

Brondby je trenutno na desetoj poziciji nakon polovice prvenstva. S obzirom na to da je riječ o velikom klubu, jasno da je to pozicija koja ih ne zadovoljava.

“Realno, to je loša pozicija, ali mislim da konkurencija bodovno nije daleko odmakla. Cilj je kvalificirati se u europsko natjecanje. Brondby je velik klub, moramo to opravdati”, jasan je Lauritsen.

Za kraj, Lauritsen se dotakao i Zagreba za kojeg će reći kako je postao njegov drugi dom kojem će se rado vraćati kada god će imati prilike.

“Moja djevojka i ja smo ovdje proveli lijepe trenutke. Jako je emocionalno napustiti ovaj grad i ove ljude, ali to je profesionalizam. Sve će mi nedostajati, ali bit će prilike ponovno se vratiti u Hrvatsku, barem u posjet prijateljima koje smo stekli ovdje. Uostalom, nadam se da će Dinamo uzeti duplu krunu i izboriti skupinu Lige prvaka. Pa ako se sve poklopi, neka se u Zagreb vratim u skupini. Ne bih imao ništa protiv”, završio je Lauritsen.



Tagovi

Rasmus LauritsenGNK DinamoBrondby

Ostale Vijesti