REUTERS/Benjamin Westhoff
REUTERS/Benjamin Westhoff

Rakitić suvereno slavio, Stara dama posrnula iz jedinog udarca na njena vrata, potpuni preokret u Leverkusenu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 16.02.23. | 22:59

Uzbudljiva večer u playoffu Europske lige

U večernjem program prvih utakmica playoffa Europske lige palo je više golova nego u četiri nadmetanja u ranijem terminu. Najbolji posao napravila je Sevilla, rekorder ovog natjecanja, nadvisivši PSV Eindhoven 3:0, a naš Ivan Rakitić odigrao je svih 90 minuta za domaće, dobro, rutinirano, u svom stilu. Iznenađenja su napravili Nantes u Torinu i Midtjylland u Lisabonu, no krenimo redom…

Na Sanchez Pizjuanu, domaći su poveli pogotkom dobro nam poznatog Marokanca Youssefa En-Nesryja u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Na poluvremenu je Gila zamijenio Ocampos i već u 50. minuti povisio na 2:0. Samo pet mnuta kasije Ocampos je petom ostavio loptu Nemanji Matiću koji je rasparao mrežu za 3:0. Golove pogledajte OVDJE.

Juventus nije uspio pobijediti Nantes, koji je 13-plasiran u francuskom prvenstvu. Nije slučajno Stara dama tek devetoplasirana u Seriji A trenutno… Dušan Vlahović je u 13. minuti doveo domaće u vodtvo, no u 60. minuti prva ozbiljnija kontra gostiju i Ludovic Blas je silovitim udarcem izjednačio. Ubrzo je Federico Chiesa naizgled od grede i vratnice pogodio za 2:1, ali gol-tehnologija je rekla da cijela lopta nije prešla crtu, 3D grafika je pokazala da su odlučivali centimetar ili dva… Imao je Juve još prilika, a u sedmoj munuti sudačke nadoknade nakon VAR provjere dosuđen je prekršaj u napadu, a ne kazneni udarac za domaće zbog igranja rukom, nešto na što Juventus nije navikao u Italiji. Tako je, eto, jedan jedini udarac unutar okvira vratiju donio gostima neporaz. Ipak, u uzvratu će favorite biti Torinezi…

U Leverkusenu, Monaco je šokirao Bayer već u 9. minuti kad je na jednu povratnu loptu pogriješio vratar domaćih Lukas Hradecky. Pritisnuo ga je Embolo, Čeh koji brani za Finsku je pao, lopta koju je on zadnji taknuo ušla je u gol, a sudac nije dosudio prekršaj, kontakt nije bio dovoljno jak.

Trener domaćih Xabi Alonso održao je dobar ‘team talk’ na poluvremenu jer u drugo su Apotekari istrčali ‘galvanizirani’ i već u 48. minuti Moussa Diaby se kao na malom nogometu gotovo ušetao u vrata gostiju za 1:1.

U 56. minuti Diaby se ozlijedio i ušao je Adli, no nastavili su domaći kao da se ništa nije dogodilo i u 59. minuti Florian Wirtz je nakon solo prodora pogodio za 2:1. Međutim, kako to u nogometu često biva kad jedna momčad jurne grlom u jagode, zabio je suparnik; u 74. minuti Krepin Diatta se izborio za udarac i ljevicom s ruba šesnaesterca pogodio za 2:2. U 87. minuti centarfor domaćih Adam Hložek je uzdrmao vratnicu… I onda, u drugoj minuti sudačke nadoknade, siloviti udarac Axela Disasija sa 25 metara za novi i potpuni prekret, 2:3! Video golova pogledajte OVDJE.

Sporting Lisabon i Midtjylland naoko su igrali jednosmjernu utakmicu, 73 posto posjeda imali su domaći, no prvi su zabili gosti, Emam Ashour u 77. minuti za 0:1. Domaći su ipak uspjeli ostati neporaženi pogotkom Sebastiana Coatesa u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 1:1. Video golova pogledajte OVDJE.

Uzvrati se igraju 23. veljače od 18.45 sati. (ri)

Prava prijenosa za Hrvatsku ima ArenaSport.




Tagovi

Europska ligaJuventusNantesSevillaPSV EindhovenBayer LeverkusenMonacoSporting LisabonMidtjylland

Ostale Vijesti