Rakitić na izlaznim vratima nakon Barcinog najgoreg starta u 25 godina

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 22.09.19. | 09:54

Nije iskoristio pruženu priliku.

Nogometaši Barcelone katastrofalnom predstavom su produbili krizu koja traje od početka sezone. Sa samo jednim udarcem upućenim u okvir gola, poraženi su na gostovanju kod Granade (2-0) i tako ostvarili najgori start u prvenstvu u posljednjih 25 godina. Po dva poraza i dvije pobjede uz remi, saldo je koji ih je postavio na sedmo mjesto ljestvice u Primeri s jednako toliko bodova.

Osim toga, prvi put od svibnja 2008. godine pod vodstvom Franka Rijkaarda nisu uspjeli ostvariti pobjedu u pet utakmica zaredom u La Ligi, a ako računamo sva natjecanja to im nije uspjelo u sedam uzastopnih utakmica. Tako nešto im se posljednji put dogodilo u proljeće 2001. godine.

Izvjesno je da je trener Ernesto Valverde na izlaznim vratima, i sam je preuzeo krivicu nakon poraza od Granade, a s njegovim možebitnim odlaskom mogao bi se poklopiti i odlazak Ivana Rakitića. Hrvatski reprezentativac napokon je dobio priliku od prve minute prvi put ove sezone, ali je totalno podbacio. Teško da će ga sada Valverde ponovno koristiti u startnoj postavi, poglavito u jakoj konkurenciji kakva je svlačionica Blaugrane.

Slažu se s tim i španjolski mediji koji tvrde da je Raketa prokockao šansu na Camp Nou, a znamo već otprije da je ovog ljeta trebao napustiti katalonsku prijestolnicu. Sinoć je odigrao 62 minute i pitanje je kada će ga Valverde ponovno koristiti, tvrdi Marca, koja se pita koliko sam Valverde  ima još kredita kod uprave Barcelone.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ernesto ValverdeIvan Rakitić

Ostale Vijesti