Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Pune se liste za Dinamove izbore: "Dinamovo proljeće" objavilo 29 imena, "Dinamo iznad svih" 14

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 04.02.24. | 11:15

Sudjelovanje na izborima za 25 članova skupštine GNK Dinama objavile su dvije liste. Obje u svojem sastavu imaju nekoliko zvučnih imena...

Ovaj tjedan bio je vrlo buran kada je riječ o predstojećim izborima za Skupštinu GNK Dinamo, a koji će se održati 2. ožujka ove godine. Nakon što su u javnost izašla prva imena 'navijačke liste' prozvane Dinamovo proljeće, dan kasnije svoju kandidaturu objavio je i Otto Barić mlađi koji na izbore izlazi s listom Dinamo iznad svih. Kampanja za izbore, osim preko medija, vodi se i na društvenim mrežama, a ne sumnjamo kako će obje struje na današnjoj utakmici između Dinama i Gorice vršiti kampanju i na licu mjesta, na Stadionu Maksimir na kojem će se, prema nekim procjenama, okupiti možda i 10 tisuća navijača..

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Otto Barić jr. tvrdi kako "predstavlja dinamovce s Istoka i Zapada", a lista Dinamovo proljeće uzvraća: "Mi smo dinamovci s Istoka i Zapada, koji imaju podršku Sjevera".

Lista Dinamovo proljeće jučer je objavila listu od 29 imena koji se nalaze na popisu kandidata za skupštinu kluba. Prema novom statutu kluba svaka lista može prijaviti ukupno 30 imena, 25 koji ulaze u skupštinu i pet zamjena. Skriva li lista Dinamovo proljeće još jedno ime (možda i za nositelja liste) ili je na listu postavila samo četiri zamjene, a nositelj će biti netko od navedenih Dinamovih članova, nije poznato. No, prema CV-jevima pojedinaca, možemo zaključiti kako se i među njima vrlo lagano može nalaziti nositelj spomenute liste. Od novih imena, koji se ranije nisu spominjali u medijima (Ivan Nauković, Dubravko Skender, Robert Penezić, Zvonimir Manenica, Tomislav Globan, Mislav Ante Omazić, Marijan Pojatina, Krešimir Barić, Slavko Sraga, Domagoj Novosel, Krešo Knezović, Igor Kalabek, Fran Đuranac i Branko Komorski), ističu se još Frano Šušnjara, generalni direktor Opela za JI Europu, Renato Radačić, direktor Blue Rock Consultinga za JI Europu, Bogdan Drakulić, predsjednik uprave PBZ Leasinga, Goran Kovačević, potpredsjednik uprave za razvoj poslovanja Infiniuma, Zrinko Hržić, generalni direktor Egis Road Operationa Croatia, ali i drugi poslovnjaci i poduzetnici.

"Na našoj listi mogu se pronaći brojni ugledni poslovni i akademski profili ljudi s bogatim životopisom i iskustvom. Time navijači žele prenijeti u djelo ideju da u tijelima kluba budu iskusne osobe iz poslovnog i akademskog svijeta koje mogu pomoći daljnjem razvijanju kluba, rezultatskoj izvrsnosti te jačanju njegovog identiteta i značaja u našem društvu. Tijekom idućeg tjedna lista “Dinamovo proljeće” će objaviti i program kojim misle pridobiti Dinamovce da im dadu povjerenje za ulazak u Skupštinu. Temelj programa osim rezultatske izvrsnosti prve momčadi u HNL-u i u europskim natjecanjima bit će odgovorno i transparentno poslovanje kluba", objavili su u priopćenju za javnost predstavnici liste Dinamovo proljeće, koji od ponedjeljka 5. veljače u Ilici 37 (BBB Fan Shop) počinju sa skupljanjem popisa članova s pravom glasa za svoju listu.

Cijelu listu od 29 imena liste Dinamovo proljeće možete pogledati OVDJE.

Otto Barić mlađi za sada je na FB stranici Dinamo iznad svih, kako glasi i njegova izborna lista izašao s 10 imena, od kojih su najzvučniji, dakako, bivši sportaši Dubravko Šimenc i Petar Bručić. I na toj listi ima poslovnjaka (Tomislav Cecić i Krešimir Fabečić), odvjetnika (Ivan Hršak), dva kineziologa (Sanja Kanta i Davorin Babić), ekonomista (Igor Lisjak). No, prema medijskim izjavama Otte Barića mogli smo saznati kako će se na Barićevoj listi još nalaziti košarkaš Krunoslav Simon, zatim, Franjo Koletić, direktor Pirotehnike Mirnovec, Branko Lesjak, specijalista za faktoring u OTP banci, te demograf Nenad Pokos. Prema tome, Barićeva lista za sada ima 14 objavljenih imena, među kojima je i nositelj liste, što znači da bi u narednim danima trebala objaviti preostalih 11 do maksimalno 16 imena.

"Na našoj listi su okupljeni Dinamovci željni pomoći svome Klubu da, u ovim izazovnim i tranzicijskim vremenima, napreduje i bude svakim danom sve bolji, u svakom smislu. Ima nas iz svijeta sporta, poduzetništva, akademske zajednice, braniteljske populacije, a načela okupljanja na listi su jasna. Distanca od ponašanja i poslovanja koji su u zadnjih dvadesetak godina našem Dinamu, osim neupitnih sportskih uspjeha, donijeli i neke neželjene i sramotne učinke. Zbog toga, kao simbol novog početka, želimo na listi imati Dinamovce koji nisu sudjelovali u upravljanju Klubom od 2000-ih naovamo", objavila je Barićeva lista.

Listu od 10 imena liste Dinamo iznad svih možete pogledati OVDJE.

Sve u svemu, pred nama je uzbudljivih 10-ak dana do konačne objave svih lista za izbore (15. prosinca), a onda i dva tjedna izborne kampanje koja će kulminaciju doživjeti 2. ožujka na prvim demokratskim izborima u Dinamu. Podsjećamo, članovi Dinama iz 2023. i 2024. (koji su se učlanili do 15. veljače) moći će birati 25 članova skupštine po principu lista, a preostalih 35 članova skupštine bira aktualni Izvršni odbor kluba tajnim glasovanjem. Kandidati za 'prvu izbornu jedinicu' još nisu poznati...



Tagovi

Skupština GNK DinamoGNK DinamoStatut GNK Dinamo

Ostale Vijesti