Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Poznato još jedno ime s 'navijačke liste': Za skupštinu GNK Dinama kandidira se i predsjednik KK Dinama

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 01.02.24. | 20:00

Još niti jedna lista nije službeno objavila kandidaturu za 25 mjesta u Skupštini GNK Dinama, no, za sada se zna kako će na izborima sudjelovati najmanje dvije...

U raznim medijima početkom tjedna 'isplivala' su neka imena koja bi trebala predstavljati listu na skupštini kolokvijalno nazvanom 'navijačkom listom', budući da ima podršku BBB-a i Dinamovih navijača koji već više od desetljeća zazivaju demokratske izbore unutar kluba.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Osim dosadašnjih skupštinara te članova Izvršnog odbora (Ivana Naukovića i Dragana Skendera), te Saše Pavličića Bekića, aktualnog člana Nadzornog odbora i jednog od navijačkih predstavnika za novi saziv klupskog NO-a, na toj listi, saznalo se, nalazit će se još neka vrlo jaka imena iz poduzetničko-poslovnog (Zvonimir Manenica i Robert Penezić) i akademskog (Mislav Ante Omazić i Tomislav Globan) miljea.

No, dok se još uvijek ne zna nositelj navijačke liste, u današnjem Jutarnjem listu Otto Barić mlađi najavio je svoju kandidaturu kao nositelj druge članske liste na kojoj se nalaze poznata sportska imena kao što su Petar Bručić, Krunoslav Simon i Dubravko Šimenc te poduzetnici poput direktora Pirotehnike Mirnovec Franjo Koletić, zatim Branko Lesjak, specijalist za faktoring u OTP banci te demograf Nenad Pokos.

Obje liste očito će imati zvučna imena, s time da još liste nisu službeno objavljene s imenima svih kandidata. Ova 'predizborna kampanja' daje nam za pravo vjerovati kako ćemo 2. ožujka svjedočiti dosta zanimljivom izbornom procesu...

Još uvijek se očekuje glas takozvane 'Zorićeve liste' na kojoj će se, prema medijskim špekulacijama, nalaziti neki bivši, a neki još uvijek aktualni članovi tekućeg saziva Skupštine, a koji su u nedavnim skupštinskim borbama bili na strani Damira Zorića, osobe koju su mediji okarakterizirali bliskim Zdravku Mamiću.

No, dok se čeka bijeli dim iz Zorićevog tabora, navijačka lista se polagano popunjava. Na utakmici 19. kola košarkaške Premijer lige, odigrane u srijedu 31. siječnja između Dubrave i KK Dinama, a koja je završila 100-89 pobjedom Dinama, pročula se priča kako će jedan od kandidata na navijačkoj listi biti Marijan Pojatina donedavni suvlasnik i direktor tvrtke Olival, ujedno i predsjednik KK Dinama.

Pojatina je magistar kemijskih znanosti s diplomom iz SAD-a u kojem je studirao paralelno igrajući u NCAA ligi za sveučilišnu momčad Furman Paladinse. Povratkom u Hrvatsku nastavio je s igranjem košarke, ali se prije svega posvetio upravljanju obiteljskom tvrtkom.

„Pojatina se bavi projektnim menadžmentom, a ima priličnog iskustva i u sportskom menadžmentu što je pokazao na primjeru KK Dinama koji je postao samoodrživ i solventan klub, a pod njegovim vodstvom klub je u kratkom roku prošao put od druge lige do gornjeg doma košarkaške Premijer lige. Riječ je o osobi s menadžerskim iskustvom u realnom, ali i sportskom sektoru", rekle su nam josobe dobro poznaju Pojatinu.

Na navijačkoj listi trebao se pronaći i predsjednik Futsal Dinama, estetski kirurg Nikola Milojević. Međutim, novi Zakon o sportu nalaže kako jedna osoba ne može biti u upravljačkom tijelu drugog kluba iz 'istog sporta'. Iako su futsal i nogomet dva različita sporta i jasna je namjera zakonodavca, futsal je Statutom HNS-a opisan kao dio "nogometnog sporta" pa bi tim striktnim tumačenjem Nikola Milojević morao odstupiti s mjesta predsjednika Futsal Dinama kako bi uopće mogao postati kandidat za člana Skupštine Dinama. Odlukom da Milojević ostaje na čelu aktualnog prvaka hrvatske u 'drugom' sportu daje se naslutiti kako navijači imaju dosta široki tim što i potvrđuju imena koja su kroz neslužbene kanale dospjela u javnost.

Rok za predaju lista je 15. veljače te ćemo do tada sigurno saznati cijeli sastav 'navijačke', 'Barićeve', a možda i još pokoje liste.



Tagovi

KK Dinamo ZagrebDinamo ZagrebGNK DinamoSkupština GNK Dinamo

Ostale Vijesti