REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Prvo zdravlje, a onda sve ostalo: Eriksenu zabranjeni nastupi u Serie A, transfer na zimu je više nego izgledan

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 29.10.21. | 16:20

Danac se oporavio od srčanog udara s Europskog prvenstva, no pravilnik u Italiji mu ne dopušta igrati

Sada je i službeno, Christian Eriksen je dobio i službenu zabranu nastupa u Serie A ove sezone. Potvrdio je to Inter uz obrazloženje kako je Eriksenovo zdravlje na prvom mjestu, iako se Christian u potpunosti oporavio nakon srčanog udara na utakmici Europskog prvenstva.

Mediji u Italiji trenutno prenose tu izjavu uz napomenu kako ova zabrana znači i vjerojatni kraj Eriksena u dresu Intera, mogao bi naputstiti klub već u siječnju. Jedno je sigurno, ako će napustiti klub, neće ostajati u Italiji zbog već spomenute zabrane.

Eriksen je ovog ljeta operiran, ugrađen mu je defibrilator koji mu kontrolira otkucaje srca. Bez obzira na napredak tehnologije, pravilnik Serie A ne dopušta igračima nastupe s takvom aparaturom.

Inter ne uzaludno pokušavao nagovoriti čelnike lige da promijene pravilo, no nisu uspjeli. Podsjetimo, Eriksen je stigao u Inter iz Tottenhama prošlog ljeta za 27 milijuna eura. Ove sezone, logično, nije odigrao niti jednu utakmicu, dok je prošle i pretprošle skupio 60 nastupa uz osam postignutih pogodaka i četiri asistencije.

Posljednju službenu utakmicu u dresu Intera odgirao je 23. svibnja ove godine, maestro veznog reda je na terenu bio 51 minutu, zabio je pogodak i upisao jednu asistenciju. Zdravlje jest najvažnije, a mi se nadamo da će Eriksen još jednom, barem nakratko, zablistati na zelenom travnjaku.



Tagovi

Christian EriksenDanskaInterTottenham

Ostale Vijesti