ALESSANDRO GAROFALO/Action Images
ALESSANDRO GAROFALO/Action Images

Lautaro ostaje: Inter "zakapario" prvog napadača na idućih pet godina

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.10.21. | 16:55

Argentinac je ovog ljeta bio nadomak Tottenhama, no ipak ostaje u Italiji

Sapunica je okončana.

Lautaro Martinez ostaje član Intera! Brzonogi argentinski napadač je upravo produljio svoju vjernost Nerazzurrima još pet godina, pa će tako igrati za Inter do ljeta 2026. godine. Vijesti je upravo prenio pouzdani Fabrizio Romano koji tvrdi kako će službena potvrda od strane kluba uskoro biti objavljena na društvenim mrežama. Ugovor je potpisan rano jutros. Zanimljivo, za razliku od prijašnjeg ugovora koji je imao otkupnu klauzulu u visini od 111 milijuna eura, ovaj ugovor to nema.

S novim potpisom, 24-godišnjak je i službeno ugasio glasine o svom nezadovoljstvu koje su kulminirale ljetos kada se pojavila informacija kako će Lautaro preseliti u London pojačati Tottenhama ako Kane ode u City. To se nije ostvarilo pa je i taj posao propao.

Otkako je stigao iz argentinskog Racinga u ljeto 2018. godine, Lautaro je odigrao ukupno 144 utakmice za klub, zabio je respektabilna 54 pogotka i tome dodao još 21 asistenciju. Odlaskom Lukakua, Džeko i Martinez su preuzeli čelne uloge napadača u klubu, a s obzirom na Džekine godine, jasno je kako Inter računa na Martineza dugoročno.

Što se tiče financijskog aspekta, talijanski Corriere dello Sport je još početkom rujna, kada su tek kretali pregovori između kluba i njegovog agenta, objavio kako bi Lautaro po novom mogao zarađivati oko 6,5 milijuna eura godišnje. Na kraju je brojka ipak nešto niža, šest milijuna eura godišnje što je strašan skok u odnosu na prijašnja primanja u visini od "samo 2,5 milijuna)


Tagovi

Lautaro MartinezInterTottenham

Ostale Vijesti