REUTERS/Albert Gea
REUTERS/Albert Gea

Prvi poraz: Raul presudio Realu, zabio im i bivši igrač Barce (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 03.10.21. | 17:35

Modrić je igrao do 62. minute, kada ga je zamijenio Luka Jović

Nogometaši Real Madrida danas su od 16:15 sati u sklopu 8. kola španjolske Primere u Kataloniji gostovali kod Espanyola. Domaćini su im nanijeli prvi poraz u novoj sezoni, slavili su rezultatom 2:1, a golove su zabili Raul de Tomas u 17. i Aleix Vidal u 60. minuti utakmice. Utješni pogodak djelo je Karima Benzeme u 71. minuti.

Usprkos dominaciji Reala u prvom dijelu susreta, u kojem su imali 67% posjeda u odnosu na protivničkih 33%, kao i sedam udaraca prema gol dok je Espanyol imao pet, u rezultatskom si minus ušli relativno brzo. Sastav u bijelo-plavim dresoviam kombinirali su na protivničkoj polovici, bivši igrač Barcelone Aleix Vidal na desnoj je strani dodao Adrianu Embarbu, koji oštrom loptom na prvoj stativi u kaznenom prostoru pronalazi bivšeg napadača Reala Raula de Tomasa. Španjolac je nepogrešiv i Espanyol vodi.

Pogodak de Tomasa pogledajte OVDJE.

Carlo Ancelotti odlučio je na početku drugog poluvremena, kako bi poravnao rezultat, iz igre izvaditi Eduarda Camavingu, umjesto kojeg je ušao ofenzivnije orijentiran Brazilac Rodrygo. Umjesto da dođu do izjednačenja, Los Blancosi nakon 15 minuta nastavka gube 2:0. Bio je to sjajan prolazak Vidala koji si je gurnuo loptu u prostor te iza sebe ostavio Danija Carvajala. Sjurio se i snažno opalio po travi, Thibaut Courtois bio je nemoćan.

Pogodak Vidala pogledajte OVDJE.

Uslijedile su nove izmjene, umjesto našeg Luke Modrića ušao je imenjak mu Jović, a Tonija Kroosa zamijenio je Casemiro. Upravo je Luka Jović asistent Karimu Benzemi u 71. za smanjenje rezultata na 1:1. Rodrygo je ukrao jednu loptu i sjajnim dugim centaršutom pronašao srpskog internacionalca koji daje za Benzegoala. Francuski veteran izvozao je dvojicu domaćih i s 15 metara zabio u donji desni kut protivničkih vrata.

Pogodak Benzeme za konačnih 2:1 pogledajte OVDJE.

To je bilo to, Real je tako doživio prvi poraz sezone, ali je na tablici još uvijek vodići. Prestići ih može Sociedad, ukoliko Baski stignu do sva tri boda na gostovanju kod Getafea.

La Liga, 8.kolo

Petak

ATH. BILBAO - ALAVES 1:0

Subota

OSASUNA – RAYO VALLECANO 1:0

MALLORCA – LEVANTE 1:0

CADIZ – VALENCIA 0:0

ATL.MADRID – BARCELONA 2:0

Nedjelja

ELCHE – CELTA VIGO 1:0

ESPANYOL – REAL MADRID 2:1

GETAFE – REAL SOCIEDAD

VILLAREAL – BETIS

GRANADA - SEVILLA




Tagovi

ŠpanjolskaPrimeraReal MadridEspanyol

Ostale Vijesti