Pixsell
Pixsell

Prva utakmica polufinala: Na strani Olmissuma tradicija i odmor, no Dubrovčani stižu s velikim samopouzdanjem

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 10:18

Prvi polufinalni dvoboj igra se večeras u 20.15, a u subotu (19 sati9 igraju Novo Vrijeme i Futsal Dinamo.

Danas se igra prva utakmica polufinala prvenstva Hrvatske u futsalu. Olmissum u svojem Zrnjevcu dočekuje Square, a dvoboj se prenosi u izravnom prijenosu na programu MaxSporta. Drugi polufinalni dvoboj igra se u subotu u Makarskoj između Novog Vremena i Futsal Dinama, a uzvrati su na rasporedu idući petak u Dubrovniku i Zagrebu.

Olmissum u današnji dvoboj ulazi s blagom prednosti. Omišani i Dubrovčani su prvi dio sezone završili s istim brojem bodova, ali je drugo mjesto osigurao Olmissum budući da je slavio u objed utakmice protiv Squarea. Dvoboj u Omišu završio je 3-0 za domaćine, a Olmissum je slavio i u Dubrovniku s 2-1. Od ulaska Omišana u 1.HMNL, Olmissuim je slavio u osam utakmica, a Square samo u dvije i to obje u Dubrovniku. Omišani su izbacili Dubrovčane u četvrtfinalu 2021. Olmissum je uz to izbacio Square u polufinalu Kupa Hrvatske 2021./22. nakon boljeg raspucavanja šesteraca.

Prema tome, Square je ekipa koja i te kako leži Omišanima, a osim tradicije i domaćeg parketa, Zelno-plavi današnji susret dočekuju odmorniji budući da su polufinale izborili u dvokoraku protiv Futsal Pule (u, doduše, dvije izjednačene utakmice s 3-2 i 4-3), a Square tek nakon majstorice protiv Crnice s time da su prve dvije utakmice riješene nakon produžetaka, odnosno raspucavanja deseteraca. Square je, dakle, odigrao čak 60 minuta više od Olmissuma u zadnja dva tjedna, momčad Antuna Bačića je psihički i fizički umornija od Olmissuma.

Da Olmissum u utakmicu ulazi kao favorit potvrđuju i tečajevi u Germaniji. Pobjeda domaćina vrednuje se s tečajem od 1.80, a pobjeda Squarea s 3.00.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, to u ovakvim utakmicama ne znači puno. Jer, ulog je pobjeda koja donosi prvu meč loptu za plasman u finale, a Dubrovčanin u dvoboj ulaze s velikim samopouzdanjem nakon što su trijumfirali u burnoj majstorici protiv Squarea.

Kartoniranih igrača za ovaj susret nema. Squareovima Mari Đurašu i Denisu Totoškoviću prijeti treći žuti karton i propuštanje uzvrata, dok momčad Marka Miladina nema takvih problema. (nr)



Tagovi

Futsalfutsal prvenstvo Hrvatskeprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti