Futsal Dinamo
Futsal Dinamo

Poznati svi sudionici polufinala doigravanja: Domaćini uspješni u majstoricama

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 03.05.23. | 09:05

Prve utakmice polufinala igraju se u petak i subotu.

U utorak navečer odigrane su tri majstorice četvrtfinala 1.HMNL. Futsal Dinamo u Domu sportova II nadigrao je Vrgorac s 3-0 i tako će zagrebački sastav sedmi put u osam sezona od kada igra 1.HMNL završiti među četiri najbolje momčadi države.

Pred oko tisuću gledatelja u Dvojci, vođen svojim bučnim navijačima Dinamo je od prve minute utakmice kontrolirao tijek dvoboja, a pobjedu Plavima vrijednu plasmana u polufinale donijeli su Dinamovi pivoti Neven Zonjić i Luka Perić golovima u prvom dijelu, a konačni rezultat postavio je Kristian Čekol golom u praznu mrežu u trenucima kada se Vrgorac pokušao vratiti u igru s golmanom igračem.

Dinamo će u polufinalu igrati protiv branitelja naslova Novog Vremena koja je u prvom poluvremenu majstorice protiv Osijeka gubilo 0-3 i 1-4, no Makarani su već do poluvremena izjednačili, a onda u nastavku utakmice stigli do preokreta i konačne pobjede od 7-5.

Posebno efikasno bilo je u prvih osam minuta utakmice. Do 4. minute Osijek je dvama pogocima Andreja Pandurevića i jednim Lime vodio 3-0. Brazilac u redovima Makarana Rafinha zabija svoj prvi pogodak u 6. minuti, da bi u 8. Pandurević stigao do svojeg hattricka za novih tri razlike Osječana.

Novo Vrijeme do poluvremena poravnava golovima Josipa Juretića, Rafinhe i Davida Barbarića, da bi Luka Suton u 25. domaćinima donio preokret. Lima je dvije minute kasnije drugi put pogodio za 5:5, no sve je bilo riješeno nakon pogotka Rafinhe u 32. za svoj hattrick i Marina Sesara u zadnjoj minuti utakmice kada je Osijek bacio sve karte u napad.

U drugom polufinalnom srazu susrest će se Olmissum, koji je nakon dvije utakmice izbacio Futsal Pulu, i Square koji je u sinoćnjoj majstorici nadvisio Crnicu u dubrovačkom Gospinom polju sa 6-3. Prolazak Squarea u niti jednom trenutku nije došlo pod znak pitanja. Mirko Hrkač i Dario Marinović zabili su u ranoj fazi utakmice za 2-0 vodstvo Gospara.

Goste je u igru vratio Zoran Primić nespretnom reakcijom, a u zadnjoj minuti prvog dijela Marinović pogađa drugi put za prednost Squarea od 3-1. Mirko Hrkač potom nije uspio realizirati deseterac, kojem je prethodila burna reakcija gostujućeg sastava i kratkoročno napuštanje parketa iz protesta.

U drugom poluvremenu Square je stigao na korak do prolaza golovima Harona Džankovića i Tea Turka, Crnica se budi i preko Brune Žilića i Dragana Vukovića stiže na -2, no sve je bilo riješeno u 38. kada Turk drugi put poentira za konačni rezultat.

Prvi polufinalni dvoboj između Olmissuma i Squarea igra se u petak (5. svibnja) u Omišu, a susret između Novog Vremena i Dinama u subotu (6. svibnja) u Makarskoj. Polufinalna serija igra se na dvije pobjede. Uzvrati su idući vikend (12. ili 13. svibnja), a potencijalne majstorice u utorak 16. svibnja.



Tagovi

Futsalfutsalprvenstvo hrvatske u futsalu1.HMNLFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebNovo Vrijeme ApfelMNK OlmissumOlmissumMNK SquareCrnica ŠibenikMNK VrgoracMNK Osijek

Ostale Vijesti