REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Prošli tjedan ga rušili, danas mu se dive: "Ova tablica je plod Bjeličinog rada"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.02.24. | 08:17

Njemačka javnost podijeljena je oko pitanja Nenada Bjelice na klupi bundesligaša, ali klub je stao iza hrvatskog stratega

Nenad Bjelica otplatio je svoje 'grijehe'. Barem što se tiče čelništva Union Berlina. Žele ga zadržati na svojoj klupi do kraja sezone, a onda će vidjeti što će biti. Unatoč svim neugodnostima koje je izazvala scena sa Leroyem Saneom, Bjelici se jedno ne može osporiti, a to su - rezultati. Svjesni su toga i Nijemci, zato su i stali uz njega pa su ga tako njemački mediji, isti koji su ga još prošlog tjedna micali s klupe, sada stali braniti i hvaliti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Jedno je sigurno: Union Berlin se sportski stabilizirao nakon promjene trenera s Ursa Fischera na Nenada Bjelicu. Sve četiri domaće utakmice su dobivene - uključujući izravne konkurente Köln, Darmstadt i Mönchengladbach. Pobjeda od 1-0 protiv VfL Wolfsburga čak je produžila savršen rezultat novog glavnog trenera. Jedino još nismo uspjeli pobijediti u gostima. U dva remija u Freiburgu i Mainzu osvojen je po jedan bod, ali su upisana i tri poraza u Bochumu, Münchenu i Leipzigu", piše Christian Kattner iz Berliner Zeitunga.

"Ako se rad novog trenera Uniona ocjenjuje odvojeno od dosadašnjih rezultata, dakle samo od 13. kola, onda su Željezni ljudi na devetom mjestu “Bjeličine tablice”. Sa svojih 14 bodova u ovih devet utakmica imaju samo dva boda manje od trećeplasiranih Dortmunda i Stuttgarta", zbrojio je i dodao:

"Hrvatski trener osigurao je znatno veću sportsku mirnoću i polako smanjuje teret prvih dvanaest utakmica."

Novi ispit Bjeličine momčadi ovo je kolo porotiv Hoffenheima, tako da nas čeka još jedan 'hrvatski' okršaj. Pobjedom u njemu, Union bi mogao skočiti za nekoliko mjesta na tablici, barem privremeno, a i upisati prvi gostujući trobod pod hrvatskim strategom. (eg)



Tagovi

Leroy SaneNenad BjelicaBundesligaUnion Berlin

Ostale Vijesti