Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Prošle godine je stigao na Rujevicu kao potencijalna zamjena za Štefulja, a sad će karijeru nastaviti u Austriji

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 16:34

Očekuju se još dva odlaska iz Rijeke, jedan u BiH, drugi u Sloveniju

Kad je u zimu prošle godine Dinamo kupovao na Rujevici Daniela Štefulja i Ivana Nevistića, kao potencijalna zamjena za lijevog beka u Rijeku je iz redova Modrih stigao Roko Jurišić. Tijekom dvije godine na Rujevici nije se Jurišić uspio nametnuti kao prva opcija na lijevoj strani. Prve sezone 20/21 upisao je tek dva nastupa s ukupno 89 minuta, a onda iduće četiri s 32 minute. Drugi dio sezone 21/22 proveo je na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu gdje je stigao u paketu s nekolicinom igrača Rijeke te zime. Odigrao je tad ukupno 15 utakmica s punom minutažom te tri puta se upisao u asistente.

Ni ove sezone se nije nametnuo, odigrao je tek četiri utakmice do sedmog kola HNL-a, a od onda nije upisao minutažu. Manjak minuta provedenih na travnjaku značio je i pronalazak rješenja, a nađeno je novim angažmanom. Jurišić će tako nastaviti karijeru u austrijskom Riedu s kojim je potpisao ugovor do 2024. godine s mogućnošću produljenja godinu.

Kako stvari stoje čini se da to neće biti jedini izlazni transfer s Rujevice. Na odlasku je i Bernard Karrica krilni napadač koji je imao sličan put kao i Jurišić. Stigao je u Rijeku u ljeto 2021. s Maksimira, bio je dio igrača Rijeke koji su bili na posudbi u Hrvatskom dragovoljcu prošle sezone. On je nadomak prelaska u Zrinjski, bivši klub trenutnog trenera Sergeja Jakirovića. S Rujevice bi uskoro mogao i Denis Bušnja koji je u pregovorima s tri kluba u Sloveniji. (km)



Tagovi

HNK RijekaRijekaRoko JurišićBernard KarricaDenis Bušnja

Ostale Vijesti