Goran Kovačić / Pixsell
Goran Kovačić / Pixsell

Prosinečki kandidat za klupu Crne Gore: Trebao bi biti predstavljen već ujutro!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 17:03

Posljednji trenerski angažman Prosinečki je imao u Rudešu

Robert Prosinečki spominjao se kao kandidat za preuzimanje reprezentacije Gane, ali prema pisanju medija u regiji, ipak bi mogao ostati na ovim prostorima. Neme, popularni Žuti je najozbiljniji kandidat za izbornika reprezentacije Crne Gore, objavile su crnogorske Vijesti.me. Prosinečki bi tako postao nasljednik Miodraga Radulovića.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Mladen Krstajić, Mirko Vučinić i Igor Angelovski navodno su mu bili protukandidati, ali Žuti je najbliže dogovaranju posla i crnogorski mediji tvrde da bi trebao biti proglašen novim izbornikom već sutra ujutro.

Osim toga, Prosinečki bi trebao biti sedmi izbornik Crne Gore, a drugi koji dolazi iz Hrvatske - nakon Zorana Filipovića, Zlatka Kranjčara, Branka Brnovića, Ljubiše Tumbakovića, Faruka Hadžibegića i Radulovića. Predsjednik crnogorskog saveza, Dejan Savićević i on bili su suigrači u generaciji Crvene zvezde koja je 1991. godine osvojila Europu i upravo je on njegov najveći zagovornik u tamošnjem nogometnom savezu. Prve utakmice koje stoje na rasporedu Crne gore su prijateljski susreti na rasporedu u ožujku protiv Bjelorusije i Sjeverne Makedonije, dok će Sokolovi iduće natjecateljske utakmice igrati na jesen u Ligi nacija.

Podsjetimo, posljednji trenerski angažman Prosinečki je imao u Rudešu, gdje je s novopečenim prvoligašem imao velike muke u skupljanju bodova. Otkaz je dobio nakon osvojenog jednog boda u sedam odigranih kola. Ranije je vodio Olimpiju, Crvenu zvezdu (s kojom je osvojio Kup Srbije) i turske klubove, ali i reprezentacije Azerbajdžana i BiH. Na klupi Zmajeva je nanizao 10 uzastopnih pobjeda u Bosni i Hercegovini, što je rekordna brojka, a s njima je izborio plasman u A Ligu nacija i doigravanje za Europsko prvenstvo. (eg)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Robert ProsinečkiCrna Goracrnogorska nogometna reprezentacijaZimski prijelazni rokZimski prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti