Prošao Tottenhamovu školu, u Rijeci nije zaigrao ni minutu, a sada je golom potvrdio povratak u Serie A (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 28.07.20. | 16:51

Iako tek 25-godišnjak, rođeni Siščanin ima zavidno iskustvo i zanimljiv nogometni put.

Nakon dvije godine odutstva, nogometaši Crotonea izborili su povratak u najviši rang talijanskog nogometa. Uz prvoplasirani Benevento, osigurali su drugu poziciju koja vodi izravno u Serie A, a potvrda je stigla u 36. kolu Serie B protiv novog trećeligaša Livorna, dok je u pretposljednjem kolu odigranom ovog ponedjeljka priliku dobio i jedan Hrvat.

Riječ je o Tomislavu Gomeltu, 25-godišnjem veznjaku koji je ove sezone dobivao priliku s klupe u prvenstvu, a u samom smiraju natjecanja uspio se i upisati u strijelce. U 37. kolu je zabio za minimalnu pobjedu Frosinonea i još jednu povrdu plasmana na najvišu razinu talijanskog nogometa.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/zNELk" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Iako je još relativno mlad, imao je vrlo zanimljiv nogometni put. Iz rodnog Siska se kao mladi tinejdžer preselio u NK Zagrebovu školu nogometa. Potom je određeno vrijeme proveo u HAŠK-u da bi sa 16 godina otišao otišao u redove londonskog velikana Tottenhama.

U omladinskom pogonu Spursa proveo je s pauzama gotovo dvije godine, igrao je na nekoliko jakih turnira, osvojio onaj u belgijskom Oostendeu, ali nije se uspio nametnuti te je posuđivan u Espanyol, belgijski Royal Antwerp te u Bari u kojemu je u konačnici i prešao nakon isteka ugovora prije pet godina.

Međutim, na Čizmi se u tom periodu nije dugo zadržao jer je već istog ljeta otišao na posudbu u rumunjski Cluj gdje je dobio prvu pravu priliku. Postao je standardan član udarnog sastava i te sezone osvojio je kup.

Na istoku Europske unije zadržao se još jednu sezonu, da bi ga potom potpisala Rijeka.

„Nadam se da ću doprinijeti da ekipa nastavi tamo gdje je stala“, rekao je Gomlet prilikom potpisa u ljeto 2017. godine, netom nakon šampionske sezone. U konačnici taj se doprinos sveo na okruglih „nula minuta“, Gomelt nije upisao niti jedan nastup za Riječane te je već na zimu posuđen španjolskom niželigašu Lorci.

Da bi na ljeto Rijeka raskinula ugovor s njim, a on se vratio tamo gdje je pružao najbolje partije – u Rumunjsku. Zaigrao je za Dinamo Bukurešt, a dobru polusezonu prepoznao je Crotone koji ga je dove prije godinu i pol dana.

Iako se nije naigrao u prvoj polusezoni, u ovoj posljednjoj je počeo dobivati više prilike, iako se to svelo uglavnom na posljednjih dvadesetak minuta susreta u drugim poluvremenima. Utakmica protiv Frosinonea u pretposljednjem kolu bila je prva u kojoj je dobio punu minutažu, a treneru je vratio golom za pobjedu.

Može li revitalizirati i napokon usmjeriti karijeru u pravom smjeru, tek nam slijedi vidjeti.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Tomislav GomeltCrotoneSerie B

Ostale Vijesti