Dubravka Petric/PIXSELL
Dubravka Petric/PIXSELL

Proradila tiha diplomacija: Nenad Bjelica će povesti Osijek u novu sezonu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.05.22. | 08:02

Iako se očekivao buran rasplet, čini se da je ovih tjedana radila tiha diplomacija i na osnovu dojma nosimo zaključak da su se u Gradkom vrtu smirile strasti i da Osijek neće u potragu za novim trenerom

Nakon utakmice u Velikoj Gorici, igrači Osijeka su se razišli poput rakove djece. Svaki na svoju stranu. Neki se nisu vratili klupskim autobusom u Osijek već su ih čekali prijatelji i rodbina te svaki put svojih odredišta za odmor. Tri tjedna pauze nakon stresne sezone i ne treba gubiti niti sekundu…

Ispred stadiona sreli smo Kristijana Lovrića koji je bio ljut kao pas. Prvi izravni crveni karton u karijeri nije mu dobro sjeo. Tražio je Lovrić saveznika koji će se složiti s njime da to nije bilo za isključenje, ali… Namjere vjerojatno nije bilo, ali nema dvojbe da je igra bila opasna i da će prvo kolo sljedeće sezone Lovrić provesti u statusu promatrača.

Nas je više zanimala priča oko Nenada Bjelice koji je dva tjedna najavio je da će nakon zadnjeg kola “skinuti rukavice” i definitivno reći svoju zadnju u permanentnom iskazivanju nezadovoljstva nekim stvarima oko kluba i u samom klubu. Međutim, očito je sve ovo vrijeme radila tiha diplomacija i Bjelica je odustao. Već u najavi utakmice bilo je vidljivo da je trener Osijeka malo popustio i više to nije bio onaj Bjelica koji kao da jedva čeka kraj da bi mogao otpustiti kočnice. Da se razumijemo, nismo dobili neko novo saznanje na tu temu u terminu koji se često naziva "u offu", ali neki osobni dojam koji nosimo jest da će Bjelica definitivno biti na klupi Osijeka u sljedećoj sezoni. I to je zapravo najbolja vijest za klub s Gradskog vrta. Ako su u ovoj sezoni udareni temelji a fakti nepobitno govore da je ova sezona druga najuspješnija u povijesti kluba, onda u onoj idućoj treba ići nadogradnja. Pa s novim stadionom, nekim očekivanim navijačkim zanosom u gradu i osvježenom momčadi krenuti u novi napad na trofej.

Jedan od onih koji bi mogao dobiti sve više prilika svakako je i Ivan Cvijanović, kapetan U-19 reprezentacije koji je u Velikoj Gorici odigrao svoje prve prvoligaške minute. Jezgro momčadi će ostati isto, mnogo je tu igrača pod čvrstim ugovorima a sigurno će biti novih imena, posebno u defenzivnom dijelu momčadi koji se mora ojačati. Iako, ruku na srce, upravo iz zadnje linije Osijek ima dva reprezentativca u reprezentaciji koja je viceprvak svijeta. Ivušić se odmah mora javiti Daliću. Škorić će čekati aktivaciju pretpoziva i sigurno je dočekati. Čini nam se da će na Saint-Denisu 13. lipnja u defenzivi protiv Francuske biti jake snage Osijeka na kušnji.

Bjelica se nakon Gorice pozdravljao se s igračima, dogovarao zadnje planove sa svojim suradnicima oko svega onoga što ih čeka u pripremi sezone i otišao na kratak odmor. Bit će to radni odmor u njegovu slučaju jer puno je posla pred strukom. Nas je pak zanimala ta situacija s Beljom. Nije tajna kako je mladi napadač iza kojeg je sjajna posudba u Puli najzanimljiviji i najvrjedniji artikl u izlogu Osijeka. Međutim, nije više ovo Osijek koji će prodavati svoje igrače da plati struju i vodu. Sada oni postavljaju uvjete. Pa će na ponude koje nisu blizu tražene cifre od deset milijuna eura, samo mahnuti rukom.

“Zanimanje za Belju je permanentno. Stalno nam stižu neki upiti, ali naš stav je jasan. Imamo zahtjev ispod kojeg ne idemo i ne vidim da se bilo što promjeni po tom pitanju”, jasan je Bjelica. Nije htio konkretno o ciframa, ali Osijek svog napadača cijeni na okruglu cifru. Dakako, postoji niz varijanti kako da se zaokruži desetka. S raznim bonusima i ratama, ali dvije znamenke u konačnici moraju se postići.

U svakom slučaju, okupljanje za novu sezonu je 13. lipnja. Tjedan dana priprema u Osijeku pa selidba u Sveti Martin na Muri. HNL počinje 16. srpnja a pet dana kasnije počinju kvalifikacije za Konferencijsku ligu. S Nenadom Bjelicom na klupi Osijeka i to je najbolja vijest za navijače kluba iz grada na Dravi.


Tagovi

Nenad BjelicaNK OsijekPrva HNL

Ostale Vijesti