EXPA/PIXSELL
EXPA/PIXSELL

Probudio Modrića u sebi: Gvardiol autor sjajne asistencije u pobjedi Leipziga (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 20:14

Bikovi zabili devet pogodaka u posljednje dvije ligaške utakmice

U posljednjem susretu dana u njemačkoj Bundesligi, RB Leipzig je u sklopu 7. kola prvenstva od 18:30 sati kod kuće dočekao Bochum i slavio s 3:0. Joško Gvardiol za domaćine je krenuo od prve minute i upisao jednu asistenciju, dok je Dani Olmo još uvijek izvan kadra s obzirom na to da liječi ozljedu mišića.

Da je Leipzig prebrodio krizu u ligi bez pobjede, nagovijestila je pobjeda s uvjerljivih 6:0 nad Herthom u prošloj utakmici, a novim su slavljem to i potvrdili. Dominirali su od početka, imali 56% posjeda i deset udaraca na gol u odnosu na Bochumova četiri. Usprskos tome, na poluvrijeme se išlo bez pogodaka.

Tek nakon trostruke promjena Jessea Marscha u nastavku, kada su u igru ušli Nordi Mukiele, Dominik Szoboszlai te Andre Silva, crveno-bijeli stižu do pogotka. I to relativno kasno, igrala se već 70. minuta kada je Szoboszlai ubacvio iz kornera, a glavom na prvoj stativi iz blizine poentirao Portugalac Silva.

Pogodak Silve pogledajte OVDJE.

A odmah potom stigao je i drugi. U 73. je lopta nakon dobre kombinacije Leipzigovih veznjaka stigla do strijelca Andrea Silve, koji je preciznim i pametnim pasom pronašao Christophera Nkunkua. Francuz je lobao protivničkog vratara, na semaforu se umjesto jedinice pojavila dvojka.

Pogodak Nkunkua pogledajte OVDJE.

Domaćini nisu stali ondje. Genijalnu asistenciju Joška Gvardiola iskoristio je Nkunku za svoj drugi gol. Bivši igrač Dinama nije mogao bolje uposliti napadača, koji je još jednim lobom zaključio utakmicu u Leipzigu.

Sjajnu asistenciju Gvardiola i drugi pogodak Nkunkua pogledajte OVDJE.

Leipzig u idućem kolu 16. listopada gostuje kod Freiburga, dok će Bochum u sklopu prijateljske utakmice 7. listopada dočekati nizozemski NEC.


BUNDESLIGA, 7. KOLO:

Petak

1. FC Köln - SpVgg Greuther Fürth 3:1

Subota

Hertha BSC - SC Freiburg 1:2

VfB Stuttgart - 1899 Hoffenheim 3:1

VfL Wolfsburg - Borussia M'gladbach 1:3

Borussia Dortmund - FC Augsburg 2:1

RB Leipzig - VfL Bochum 3:0

Nedjelja

FSV Mainz 05 - 1. FC Union Berlin (15:30)

Bayern München - Eintracht Frankfurt (17:30)

Arminia Bielefeld - Bayer 04 Leverkusen (19:30)



Tagovi

BundesligaNjemačkaRB LeipzigBochum

Ostale Vijesti