LEON KUEGELER/Action Images
LEON KUEGELER/Action Images

Embolo škaricama načeo Wolfsburg, Reus se asistencijom upisao u povijest Borussije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 17:28

Sedmo kolo Bundeslige nastavljeno je s četiri susreta u ranijem terminu.

U dvoboju sredine tablice Stuttgart je s 3:1 nadjačao Hoffenheim. Borna Sosa i Andrej Kramarić bili su u startnim postavama, a iako je Krama bio jedan od opasnijih napadača gostujuće momčadi, ishodom utakmice ipak će zadovoljniji biti naš novopečeni A-reprezentativac. Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Borussia M'gladbach i Wolfsburg odigrali su susret s puno udaraca i prilika na obje strane. Momci iz Mönchengladbacha već nakon sedam minuta imali su vodstvo od 2:0. Naročito nam je lijep pogodak Breela Embola škaricama kojima je načeo domaćina. Njegovu majstoriju pogledajte OVDJE.

Švicarski reprezentativac bio je i asistent za drugi pogodak i zasluženo odnosi titulu igrača utakmice. Luca Waldschmidt smanjio je zaostatak Wolfsburga, a konačnih 3:1 postavio je Joseph Scally u sudačkoj nadoknadi. Dodajmo kako su domaćini susret završili s devetoricom zbog crvenih kartona koje su zaradili Maxence Lacroix i Jérôme Roussillon. Vratar Koen Casteels spasio ih je još težeg poraza obranivši kazneni udarac Larsu Stindlu.

Borussia Dortmund potpuno je dominirala protiv Augsburga, ali upisali su minimalnu pobjedu od 2:1. Pobjednički gol zabio je Julian Brandt na asistenciju Marca Reusa, koji je tako postao prvi igrač u povijesti svog kluba s troznamekastim brojem golova i asistencija. Akciju kojom se omiljeni kapetan upisao u povijest pogledajte OVDJE.

Dodajmo kako je Marin Pongračić u igru ušao s klupe kao zamjena za Matsa Hummelsa.

Freiburg je nastavio odličan ulazak u sezonu. Na gostovanju kod Herthe slavili su 2:1 te su ove sezone i dalje neporaženi. Momčad Christiana Streicha trenutno zauzima treće mjesto i drže korak za vodećim Bayernom i Dortmundom. Golove s ogleda na Olympistadionu pogledajte OVDJE.


BUNDESLIGA, 7. KOLO

Petak

1. FC Köln - SpVgg Greuther Fürth 3:1

Subota

Hertha BSC - SC Freiburg 1:2

VfB Stuttgart - 1899 Hoffenheim 3:1

VfL Wolfsburg - Borussia M'gladbach 1:3

Borussia Dortmund - FC Augsburg 2:1

RB Leipzig - VfL Bochum (18:30)

Nedjelja

FSV Mainz 05 - 1. FC Union Berlin (15:30)

Bayern München - Eintracht Frankfurt (17:30)

Arminia Bielefeld - Bayer 04 Leverkusen (19:30)

Piše: Bartul Čović


Tagovi

BundesligaBorussia DortmundAugsburgHoffenheimStuttgartHerthaFreiburgWolfsburgBorussia Mönchengladbach

Ostale Vijesti