Kirby Lee-USA TODAY Sports
Kirby Lee-USA TODAY Sports

Problemi za Real Valladolid: Mladi Vatreni tri tjedna 'out', navijači sve otvorenije zazivaju odlazak 'pravog' Ronalda

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 20.04.24. | 11:30

Talentirani 21-godišnjak je u Španjolsku stigao prije tri mjeseca, a dosad je u devet nastupa skupio jednu asistenciju.

Kad je prije sedam dana u ogledu protiv Eldensea nakon samo 28 minuta bio prisiljen napustiti igru, mnogi su posumnjali da bi ozljeda Stipe Biuka mogla biti ozbiljnije naravi. Na svu sreću, Španjolci pišu kako situacija nije toliko crna, teža ozljeda je izbjegnuta, ali lijevi aduktor lijevog krila U21 reprezentacije Hrvatske ipak je toliko stradao da ga trener Real Valladolida Paulo Pezzolano (40) neće imati na raspolaganju tri tjedna.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Stipe Biuk je u Real Valladolid stigao ovog siječnja iz LAFC-a na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora. Iako je ‘preko bare’ u 2023. odigrao čak 43 utakmice u svim natjecanjima, učinak od samo tri gola i jedne asistencije nije zadovoljio ni njega, a ni čelnike kluba iz LA-a pa tako promjena sredine ove zime nikoga nije iznenadila. Iako je za njegovim uslugama interes pokazalo nekoliko klubova, ambiciozan projekt Real Valladolida, koji se ekspresno želi vratiti u La Ligu i čiji je predsjednik jedan od najvećih nogometaša u povijesti, Brazilac Ronaldo, mladom je Splićaninu najviše ‘zapeo za oko’. Stigao je krajem siječnja, dosad je igrao relativno standardno, a u devet nastupa upisao je jednu asistenciju. Iako se od igrača koji igra na njegovoj poziciji očekuju malo ‘jače’ brojke, Španjolci pišu kako je Biuk u prva tri mjeseca u novom klubu ‘zadovoljio’.

No, sada je pred njim pauza. Preskočit će sigurno utakmice protiv Amorebiete i Huesce, moguće i protiv Mirandésa, ali bi zato svakako za ogled protiv Espanyola (12. svibnja) trebao konkurirati. Inače, Valladolid se trenutno nalazi na četvrtom mjestu La Lige 2 s pet bodova manje od vodećeg Leganesa, a izostanak talentiranog u nadolazećim ogledima sigurno nije dobro sjeo urugvajskom strategu.

Osim Biuka, u Valladolidu igra i Stanko Jurić koji je na početku sezone stigao na posudbu iz Parme. Zanimljivo, otkako je stigao u klub, Jurić je igrao u apsolutno svim prvenstvenim utakmicama ove sezone pa se tako očekuje da će ga Valladolid, kad za to dođe vrijeme, otkupiti od talijanskog kluba.

Podsjetimo, vlasnik Real Valladolida je 2018. Brazilac Ronaldo koji je prvo kupio 51 posto dionica kluba, da bi onda dvije godine kasnije kupio dodatnih 31 posto dionica. Iako je neosporno riječ o jednom od najvećih nogometaša u povijesti, navijači Real Valladolida nezadovoljni su načinom vođenja kluba i konstantnim promjenama na klupi zbog čega često na tribinama zazivaju odlazak kultnog Brazilca.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Stipe BiukValladolidRonaldoSegunda

Ostale Vijesti