REUTERS/Fabrizio Bensch
REUTERS/Fabrizio Bensch

Prije osam godina zabio je na Kantridi protiv Rijeke, a danas blista na SP-u

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 21.11.22. | 21:58

Reprezentacija SAD-a do 14 godina gostovala je na Kvarneru, Weah je i tada zabio prvi pogodak na utakmici, ali do pobjede nisu došli nakon što je Flego zabio u smiraj susreta.

S velikim očekivanjima ono malo nogometnih fanatika iz SAD-a ispratilo je svoju reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Katar. Grupa im je ‘po mjeri’, u momčadi imaju nekolicinu sjajnih igrača, a iako je prva zvijezda Christian Pulišić, mnogi najčešće gledaju u smjeru Weah juniora koji je od svojeg rođenja preodređen za nekoga tko naprosto ‘mora uspjeti’. Sin prvog afričkog osvajača Zlatne lopte i današnjeg predsjednika Liberije, Georgea Weaha, danas je zabio prvi pogodak za svoju reprezentaciju na ovom SP-u. Bio mu je to četvrti pogodak za A reprezentaciju SAD-a, a jedan od prvih je koje je ikada zabio noseći reprezentativni dres postigao je – na Kantridi!

Bilo je to u prijateljskoj utakmici koja se odigrala prije osam godina. Pioniri Rijeke odmjerili su snage s reprezentacijom SAD-a do 14 godina, a utakmica je završila istim rezultatom kao i ona između SAD-a i Walesa na SP-u u Kataru (1:1). Timothy Weah postigao je prvi pogodak na tom ogledu, a za Rijeku je do kraja utakmice izjednačio Kristijan Flego.

Zanimljivo, samo je Weah od te generacije danas postao A reprezentativac SAD-a. Pionire Rijeke tada je vodio Danilo Butorović, danas jedan od pomoćnika Slavena Bilića u Watfordu, dok su na terenu bili Ivan Lepinjica (Arminia) i Josip Mitrović (Gorica). (I.A.S.)


Tagovi

Timothy WeahGeorge Weahnogometna reprezentacija SAD-aHNK RijekaRijekaDanilo Butorović

Ostale Vijesti