REUTERS/Hannah Mckay
REUTERS/Hannah Mckay

Weah zabija hladnokrvno poput oca, ali Bale se još uvijek bavi nogometom

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 21.11.22. | 22:03

Mlađahni Amerikanac i velški kapetan na zalasku karijere potpisali su startni remi (1:1) te ostali s jednakim šansama u borbi za drugo mjesto u skupini. Teško će nadmašiti zahuktale Engleze

Dva različita poluvremena za pravedni remi (1:1) SAD-a i Walesa. Amerikanci bolji, puno bolji u prvom dijelu, Velšani u nastavku, dvoboj mladosti protiv iskustva okončana je bez pobjednika.

Čekali su Velšani 64 godine da bi ponovno istrčali na Svjetskom prvenstvu, dočekao je i Gareth Bale, s kapetanskom trakom, čast da povede svoje suigrače i na najvećoj nogometnoj pozornici. Na jedinoj sceni na kojoj još nije zaigrao. Međutim, malo su Bale i društvo pokazali u prvom poluvremenu, ostavili su dojam da ne bi zabili još 64 godine. Čekali su na svojoj polovici, 'parkirali autobus' i čekali priliku iz kontre. Ali ta prilika nije došla, Amerikanci nisu dopustili. Bili su igrači SAD-a brži, poletniji, konkretniji, dominantni, svaki su napad Velšana prekidali već u začetku ili barem na centru. Ništa, baš ništa Wales nije ponudio u napadačkom dijelu.

Najbolje trenutke susreta pogledajte OVDJE.

Amerikanci su mogli povesti već u devetoj minuti. Prvo je nakon ubačaja s desne strane Rodon zapucao prema svom golu, ali vratar Hennessey bio je koncentriran, odbio je loptu.. U nastavku akcije, ubačaj Robinsona s lijeve strane, glavom je pucao Sargent, pogodio je vratnicu. Nastavili su Amerikanci i nakon te šanse s pritiskom, igralo se uglavnom na polovici Velšana i pred njihovim šesnaestercem, no, bez pravog zicera. Velški je 'autobus' bio dobro ukopan, ali, tako se ne osvajaju bodovi, negdje je 'brana' morala puknuti. Brza je bila američka akcija u 36.minuti, nakon nekoliko dodavanja Pulisic je izvrsno primijetio pravovremno utrčavanje Weaha iza suparničkih stopera, mladi (22) sin slavnog oca Georgea, zabio je hladnokrvno i sigurno, baš u tatinom stilu. Veliki Weah Senior osvojio je svašta, čak i Zlatnu loptu, ali, s obzirom da je igrao za Liberiju nije imao priliku igrati niti zabiti na SP-u. Mladi Timothy izabrao je SAD i svom debiju na ovom natjecanju zatresao mrežu.

Shvatio je izbornik Page da mora nešto mijenjati, da igrom iz prvog poluvremena neće puno toga napraviti. A utakmica protiv SAD-a označena je kao bitna u borbi za drugo mjesto u skupini, morao je nešto učiniti. Na klupi je ostavio indisponiranog Jamesa, u igru poslao Kieffera Moorea. I, bila je to odmah drugačija priča. Wales je krenuo hrabrije, opasnije, nisu Amerikanci više imali prevlast, počeli su Velšani prijetiti. Dvije velike prilike imali su u 65. minuti. Nakon nekoliko ubacivanja lopte u šesnaesterac, malo nogometa, malo glavometa, pred vratima se našao Davies, pucao je glavom, ali je vratar Turner spasio SAD. Odbio je loptu preko grede u korner, uslijedio je novi centaršut, najviši je bio upravo Kieffer Moore, ali je glavom pucao preko gola.

Nadali su se velški navijači da će Gareth Bale, kao što je često radio u reprezentaciji, izvući neki pobjednički potez, da će pronaći dio svoje usahle čarolije. No, nije Bale u nekoj bajnoj formi, ranije je barem u velškom dresu znao zabljesnuti, kad u klubu i nije igrao, međutim, u svojem debiju na SP-u nije bio dodana vrijednost, nije to bio onaj Bale koji ispunjava snove Walesa, koji ih je doveo na dva Eura i sad i jedan Mundijal. Tako je to izgledalo 80 minuta, nije Balea bilo u nekim bitnijim događanjima. Po drutšvenim mrežama već su krenuli komentari na njegov račun, uglavnom u stilu da bi se mogao konačno oprostiti od nogometa i ozbiljnije posvetiti golfu. Međutim, nije Bale zaboravio igrati nogomet. Dobio je loptu u šesnaestercu, okrenut leđima golom, Ream je mu je uklizao, izbio loptu, ali udario i nogu, za glavnog suca nije bilo dvojbe - kazneni udarac. Naravno da je Bale sam uzeo loptu, pucao snažno i precizno za izjednačenje! Opet je stari, dobri Gareth donio Velšanima pogodak, opet su preživjeli, nisu se predali i kad se činilo da su na konopcima i to im se vratilo.

Krenuli su potom Bale&co. i po drugi pogodak, Ramsey je prvo ubacio prema Baleu na peterac, presjekao je ubacivanje Turner, potom je hitri Johnson trkom krenuo prema vratima, ali završnica iskosa bila je loša. Završilo je 1:1, nitko nema prednost u borbi za drugo mjesto, a šansu, dakako, imaju i dalje i jedni i drugi. Englezi se, barem nakon prvog kola, i jednima i drugima čine nedostižnima, Ali, tko zna...



SAD - Wales 1:1

Al Rayyan. Stadion: Ahmad bin Ali. Gledatelja: 43.418.

Sudac: Abdulrahman Al-Jassim (Katar). VAR: Abdulla Al Mari (Katar)

Strijelci: 1:0 - Weah (36., Pulisic), 1:1 - Bale (81.-11 m)

Žuti kartoni: Dest, McKennie, Ream, Acosta (SAD); Bale, Mepham (Wales)

Crveni kartoni:

SAD: Turner - Dest (od 74.Yedlin) , Ream, Zimmerman, Robinson - McKennie (od 66. Aaronson), Adams, Musah (od 74.Acosta) - Weah (od Morris), Sargent (od 74. Wright), Pulisic. Izbornik: Gregg Berhalter.

WALES: Hennessey - Mepham, Rodon, B. Davies - Roberts, Ampadu (od 90.+5 Morrell), Ramsey, N. Williams (od 79. Johnson) - Wilson (od 90.Thomas), Bale, James (od 46. Moore). Izbornik: Robert Page.

Oglas

SP 2022

Rezultati i raspored:

Skupina A

1. kolo

20. studenoga

Katar – Ekvador 0:2

21. studenoga

Senegal – Nizozemska 0:2

2. kolo, 25. studenoga

Katar – Senegal 1:3

Nizozemska – Ekvador 1:1

3. kolo, 29. studenoga

Ekvador – Senegal 1:2

Nizozemska – Katar 2:0

 

Skupina B

1. kolo, 21. studenoga

Engleska – Iran 6:2

SAD - Wales 1:1

2. kolo, 25. studenoga

Wales – Iran 0:2

Engleska – SAD 0:0

3. kolo, 29. studenoga

Wales – Engleska 0:3

Iran – SAD 0:1

                                              

Skupina C

1. kolo, 22. studenoga

Argentina – Saudijska Arabija 1:2

Meksiko – Poljska 0:0

2. kolo, 26. studenoga

Poljska – Saudijska Arabija 2:0

Argentina – Meksiko 2:0

3. kolo, 30. studenoga

Poljska – Argentina 0:2

Saudijska Arabija – Meksiko 1:2

 

Skupina D

1. kolo, 22. studenoga

Danska – Tunis 0:0

Francuska - Australija 4:1

2. kolo, 26. studenoga

Tunis - Australija 0:1

Francuska - Danksa 2:1

3. kolo, 30. studenoga

Australija – Danska 1:0

Tunis – Francuska 1:0

 

Skupina E

1. kolo, 23. studenoga

Njemačka – Japan 1:2

Španjolska - Kostarika 7:0

2. kolo, 27. studenoga

Japan - Kostarika 0:1

Španjolska – Njemačka 1:1

3. kolo, 1. prosinca

Japan – Španjolska 2:1

Kostarika – Njemačka 2:4

 

Skupina F

1. kolo, 23. studenoga

Maroko – Hrvatska 0:0

Belgija – Kanada 1:0

2. kolo, 27. studenoga

Belgija – Maroko 0:2

Hrvatska – Kanada 4:1

3. kolo, 1. prosinca

Hrvatska – Belgija 0:0

Kanada – Maroko 1:2

 

Skupina G

1. kolo, 24. studenoga

Švicarska – Kamerun 1:0

Brazil – Srbija 2:0

2. kolo, 28. studenoga

Kamerun – Srbija 3:3

Brazil – Švicarska 1:0

3. kolo, 2. prosinca

Srbija – Švicarska (Doha) 2:3

Kamerun – Brazil (Lusail) 1:0

 

Skupina H

1. kolo, 24. studenoga

Urugvaj – Južna Koreja 0:0

Portugal – Gana 3:2

2. kolo, 28. studenoga

Južna Koreja – Gana 2:3

Portugal – Urugvaj 2:0

3. kolo, 2. prosinca

Gana – Urugvaj 0:2

Južna Koreja – Portugal 2:1

 


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Timothy Weahnogometna reprezentacija SAD-anogometna reprezentacija WalesaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti