Prije godinu i pol zabio je rabonom na Europskom prvenstvu, a sada je postao igrač hrvatskog trećeligaša (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 08:06

Bivši reprezentativac oprostio se od profesionalnog igranja na kraju sezone 2021./22.

Trostruki prvak Hrvatske u futsalu i bivši reprezentativac Matej Horvat na kraju sezone 2021./22. podvrgnuo se operaciji koljena zbog koje je propustio cijelu prošlu sezonu (2022./23.). Horvat se godinu dana rehabilitirao od ozljede, a u neformalnom razgovoru kazao nam je kako se oprašta od profesionalnog futsala i okreće se svojoj poslovnoj karijeri. Ta vijest rastužila je brojne ljubitelje futsala budući da je Horvat bio jedan od najboljih i najatraktivnijih domaćih igrača, a njegov 'trademark' postali su golovi 'rabonom', načinom udaranja lopte kojeg je proslavio Diego Armando Maradona i kojeg mogu efikasno izvesti samo tehnički najpotkovaniji igrači.

U jednoj od posljednjih utakmica prije operacije, i prekida profesionalne futsal-karijere, Horvat je zabio pogodak upravo udarcem rabonom, i to na najvećoj smotri, Europskom prvenstvu koje se početkom 2022. održalo u Nizozemskoj.

Nakon završetka Eura i gola koji je završio na 'eurovizijskoj razmjeni', Horvat je odigrao svoju posljednju utakmicu. Zbog ozljede je propustio doigravanje za prvaka 2022., a njegov bivši klub Olmissum, koji je 2020. i 2021. s Horvatom u kadru osvojio titulu, izgubio je u polufinalu prvenstva. Na kraju sezone Horvat se oprostio od Olmissuma i od tada je bio bez kluba.... a činilo se i da se oprostio od natjecateljskog futsala.

Međutim, specijalizirani hrvatski futsal portal CroFutsal u nedjelju je objavio 'bombu' kako će se Matej Horvat priključiti klubu Zagreb 92, članu 2.HMNL Zapad, odnosno trećeg ranga hrvatskog nogometa. U momčadi Zagreb 92, kluba Zagrebačke policije, igrat će dosta igrača koji su članovi trofejne zagrebačke malonogometne ekipe Jet Star Lumin Digital, a sada će se uz pomoć proslavljenog Horvata pokušati izboriti plasman u jedinstvenu 1.HMNL, odnosno drugi rang hrvatskog futsala.

"Nakon operacije okrenuo sam se poslovnoj karijeri koja mi, nažalost, više ne dozvoljava ozbiljno bavljenje futsalom, budući da sam vikendima često na putu. Prema tome, priključio sam se Zagrebu 92 na nagovor prijatelja, više kako bih aktivno trenirao nego igrao utakmice. No, kada će mi obaveze to dopuštati, vjerujem i da ću zaigrati pokoju minutu sa svojim prijateljima", rekao nam je u kratkom razgovoru bivši igrač Alumnusa, Futsal Dinama, nekolicine talijanskih klubova i Olmissuma.

Zagreb 92 je tek jedan od tri zagrebačka kluba koji se natječu pod okriljem HNS-a (preostala dva igraju HMNL, Futsal Dinamo i Uspinjača Gimka), što je, treba napisati, porazno za grad Zagrebove veličine, ali i futsal-tradicije. Nadamo se kako će dolazak proslavljenog bivšeg reprezentativca u treći rang hrvatskog futsala skrenuti već fokus na regionalnu zagrebačku ligu, samim time i dodatno popularizirati ovaj sport u hrvatskoj metropoli...



Tagovi

FutsalfutsalMatej Horvat

Ostale Vijesti