Prije dvije godine s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, a danas na treninzima s drugoligašem

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.10.16. | 11:09

Mamiću se nisu ostvarili planovi s njime...

Oliver Zelenika u ljeto 2014. godine bio je u „sedmom nebu“. U to vrijeme 21-godišnji perspektivni vratar Dinama na posudbi u Lokomotivi našao se na popisu tadašnjeg izbornika Nike Kovača za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Kovač ga je uzeo kao trećeg vratara, no svejedno je njegov odabir izazvao dosta kontroverzi u javnosti. Naime, Zelenika se na popisu našao ispred Ivana Vargića koji je te sezone bio jedan od glavnih likova čudesne Rijekine europske priče.

I Zelenika je imao dobru sezonu u Lokomotivi, prije toga bio je raspoložen i na vratima U-21 reprezentacije, gdje je u nekoliko navrata spašavao upravo Kovača. Ovaj mu se odužio povjerenjem i kada je preuzeo seniorsku vrstu, istaknuvši upravo nastupe Zelenike među „mladima“ kao glavni argument za svoju odluku.

Kako god, mnogi su u kulisi cijele priče vidjeli – Zdravka Mamića. Ipak je Zelenika bio nada njegovog Dinama i „filijale“ Lokomotive, a poznato je koliko i samo prisustvo u reprezentaciji može pomoći kod transfera.

No, Mamić na kraju nije zaradio na Zeleniki. Štoviše, mladi vratar napustio je Maksimir na stražnja vrata. Ispao je samo jedan u nizu talentiranih golmana koji su u ekspresnom roku „potrošeni“ među modrim vratnicama. Nastavio je u Lokomotivi, ali tamo su se ljetos odlučili na iskusniju opciju. Iz Splita su, via Dinamo, dobili provjerenog Danijela Zagorca.

Zelenika se pak vratio u matični klub, no samo da bi dobio slobodne papire. Već nekoliko mjeseci je bez kluba, a ovih dana stiže vijest kako se nalazi na treninzima u Rudešu. Danas 23-godišnji čuvar mreže želi biti u ritmu i formi kako bi što prije pronašao neko povoljno rješenje za nastavak karijere.

A tko zna, možda ambiciozni drugoligaš Rudeš, nakon što je neki dan potpisao bivšeg igrača Manchester Uniteda, uskoro dobije i vratara koji iza sebe ima SP u Brazilu...

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaZdravko MamićRudešDinamo ZagrebOliver Zelenika

Ostale Vijesti