Preplaćeni

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 06.05.20. | 12:11

Igraju slabo, igraju malo ili uopće ne igraju. Klubovi bi ih se riješili, ali ih nitko neće...

ALEXIS SANCHEZ

(Manchester United)

Kad ga je United uzimao Arsenalu djelovalo je to kao posao desetljeća. Sad se na Old Traffordu lupaju u glavu i zapitkuju gdje nam je bila pamet. Ove sezone samo gol u Interovom dresu, prošle još jedan u Premier ligi, prije tog još dva ligaška u dresu Manchestera. I to je sve. Za skromnu plaću od 20.800.000 eura! Bez bonusa, koje doduše nije ni mogao aktivirati koliko loše igra. Izgleda kako će se United s tim problemom morati nositi do 2022. godine dok Čileancu ne istekne ugovor.

MESUT ÖZIL

(Arsenal)

Nije baš da ga Arteta želi iskrcati pod svaku cijenu, ali ne bi imao ništa protiv njegovog odlaska i rasterećenja klupskog budžeta od njegove plaće Ozil je dobar isključivo kad se njemu igra, a to je sve rjeđe što za luksuz od 350.000 funti tjedno, odnosno 20.800.000 eura godišnje, nije lako tolerirati. Iako, odbio je prihvatiti smanjenje plaće dok se ne saniraju posljedice koronavirusa i time navukao bijes običnog čovjeka. Ugovor mu ističe 2021, priča se kako je sve dogovorio s Fenerom, ali naravno tek kad Arsenalu izmuze posljednji ugovorno obećani euro.

GARETH BALE

(Real Madrid)

Bale je svoje učinio, svojim golovima u finalima izravno je donio klubu nekoliko trofeja. Ono što osobito nervira realovce jest njegovo ponašanje, odnosno njegova nezainteresiranost za nogomet i nevoljkost za odlazak. Ako treba svojih 17.000.000 eura godišnje bez bonusa može zaraditi sjedeći i na tribini. Kako je još u relativno dobrim nogometnim godinama, postoji interes za njegove usluge, ali isključivo pristane li na manje osobne uvjete. Njemu ne pada na pamet otići na manju plaću...

JAMES RODRIGUEZ

(Real Madrid)

Florentino Perez ga je kupio nakon briljantnih izdanja na Mundialu 2014., iako mu možda nije trebao te sezone, ali bio je svjestan kako će ga dobro unovčiti jer ima sjajan marketinški potencijal u Južnoj. Međutim, sad gleda drugu stranu medalje. Kolumbijac godišnje dobije 8.000.000 eura neto. Prošlo ljeto želio ga je Atletico, ali Real nije želio prodati igrača gradskom rivalu. Ako ništa drugo, Rodriguez je prema zadnjim informacijama spreman barem malo spustiti zahtjeve, jer će kod Zidanea teško do minuta.

PHILIPPE COUTINHO

(Barcelona)

U jednom trenutku je djelovalo kako bi mogao uvjeriti Bayern na ostanak u Munchenu, ali iako je pokazao određeni napredak nije bio dovoljan za odštetu od 120.000.000 eura. Bavarci su se povukli, Klopp ga ne želi nazad u Liverpoolu, spominjao se Chelsea i Newcastle, ali Barcelona bi sad pristala na prodati za 90.000.000 eura, a kad na to dodamo i plaću od 13.500.000 godišnje jasno je kako Coutinho s ekonomske strane nije dobar izbor. Setien je odlučio pružiti mu drugu priliku, ali zato što nema drugu opciju. U klubu će ga se pokušati riješiti do kraja ljeta, ali neće im biti lako.

OUSMANE DEMBELE

(Barcelona)

Ousmane Dembele – pokazali su podaci Football Leaksa – bez bonusa godišnje inkasira 12.000.000 eura. Nije to baš u skladu s njegovim doprinosom na terenu, ali tu je grešku Barcelona napravila još kad je dala 140.000.000 eura za Francuza. Strašan posao Borussije Dortmund i glavobolja za Katalonce. Dembele je od tad u sve češćim problemima s ozljedama, ali i s vlastitom glavom, jer se ponaša kao dijete, a za „dječaka“ nitko neće iskrcati toliku lovu.

DIEGO COSTA

(Atletico Madrid)

Tri najveća španjolska kluba odskočila su od konkurencije kad su financije u pitanju, ali sad bi mogli tresnuti glavom o zid. Diego Costa nije igrač kakav je bio u svom prvom mandatu u Atleticu, ali je zato – mnogo plaćeniji. Godišnji prihod od 9.000.000 eura i česte ozljede teško će mu osigurati ponudu koja će ga odvesti s Wande Metropolitano, ugovor mu istječe 2021. i najrealnije je kako će ga odraditi do kraja i zatim otići kao slobodan igrač.

THOMAS LEMAR

(Atletico Madrid)

Još jedan uteg oko vrata Atletima, istina nešto lakši. No, kako Lemar igra sigurno je kako u Madridu ne skaču od sreće s njim. Platili su ga 70.000.000 eura, dali mu 7.000.000 godišnje i time ga izjednačili s Kokeom i Saulom Niguezom. Zapravo, samo Costa i Alvaro Morata zarađuju više, a čini se kako nitko od spomenute trojke ne opravdava uložena sredstva. Ni za Lemara nema prevelikog interesa. A tu je i Vitolo s plaćom od 5.000.000 eura po sezoni…

MARIO GOETZE

(Borussia Dortmund)

Posljednjih dana talijanski mediji pišu kako je Roma spremna pružiti mu priliku, jučer se zakotrljala informacija kako ga je i Ralf Rangnick prepoznao kao moguće pojačanje Milana, ali problem je što po njegovim zamislima Rossoneri više nikog neće plaćati preko 3.000.000 eura. A Mario zarađuje nevjerojatnih 8.000.000 eura svakih godinu dana! Jasno je - nigdje neće dobiti ni polovicu tog iznosa.

(FOTO: Reuters)

 


Tagovi

Ousmane DembeleNogometMesut OzilGareth Bale

Ostale Vijesti