Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Preokret u slučaju Tolić! Nisu mu zatvorena vrata kluba: "Bit će sankcioniran, ali ne želimo utjecati na njegovu karijeru"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 08.05.23. | 21:53

Nevjerojatno, ali od ujutro do navečer, šef Maribora je posve promijenio mišljenje

Može, ne može. Može. Marko Tolić i dalje će moći igrati u Mariboru. Barem za sada jer i dalje nije jasno ostaje li u Sloveniji ili se vraća u Zagreb na ljeto, ali zasigurno neće biti izbačen iz prve momčadi Maribora, objasnio je sportski direktor Maribora Marko Šuler. Isti je tek nešto ranije bio siguran da dinamovac više neće zaigrati u prvoj momčadi, no za tamošnji SK je u emisiji Pod prečku objasnio:

“Postojale su dvije mogućnosti. Prema njegovoj izjavi, koja nije došla s naše strane, ali je to njegova želja, a nakon dobrog promišljanja, morate biti ljudi. Iako boli. Također moramo čestitati protivniku na sjajnoj sezoni. Sve im se poklopilo, čak i igrači koji dosad nisu zabijali zabijaju golove. Razumijem Marka, ni na koji način se nije želio postavljati iznad kluba,” naglašava prvi kadar štajerskog kluba.

"Ali igrači moraju preuzeti stvari na sebe i ostavljamo im određenu dozu odgovornosti. Ne možete utjecati na sve, neki potezi su stvar instinkta."

Ipak...

“Marko će biti interno sankcioniran, ali nakon pomnog razmatranja ne želimo utjecati na njegovu sportsku karijeru. Kako dalje ovisit će o njemu i treneru. Ono o čemu sam jutros razmišljao, neće se dogoditi”, naglašava Šuler.

O tome kakva će biti budućnost Marka Tolića u Mariboru:

"Poznajem ga, on je vrlo inteligentan dječak, dolazi iz drugačije sredine i ima velike težnje i snove. Njegov talent je neosporan i čovjek se pita zašto ne igra u Dinamu, zašto je s nama. Ni jutros nisam bio odlučan kako dalje u njegovom slučaju. Maribor je grad u kojem se živi drugačije i teško se opraštaju neke stvari."

"Ali nakon razgovora s Markom shvatio sam da on razumije stvar. Zapravo, pokušao je iznijeti slučaj na način koji ja osobno tražim. Tražim igrače koji se usude napraviti velike poteze. Ali to se može okrenuti u dva smjera. Nažalost, trenutak je bio pogrešan. Prema njegovoj izjavi, za koju vjerujem da je bila iskrena, stvar treba razmotriti. Čak ni dijete koje je pogriješilo u školi ne može biti izbačeno iz škole."

O Toliću u idućoj sezoni:

"Razgovaramo, pa tako i s Dinamom, o budućnosti Marka Tolića. Koliko ga poznajem, ovo će imati određene posljedice na njega. Moramo razgovarati i naći rješenje koje će biti dobro za klub i za igrača. Ono što te ne slomi ojača te. Radimo na tome da sljedeće sezone budemo još jači."

S još jednim dinamovcem, Damirom Krznarom, nemaju nikakvih problema. Produžili su mu ugovor.

"Odluka je bila laka. Trener koji ulijeva povjerenje i razumije sredinu u kojoj radi. Nećemo dopustiti da ostanemo u nedoumici do posljednjeg dana. Znamo što želimo. Njegov novi ugovor daje nam nadu, ekipa ga prati. On je trener koji razumije izazov Maribora i svaka druga odluka bila bi nelogična, nenogometna. Ako pogledamo povijest, to je u Mariboru prilično ustaljena praksa. Ni kao igrač nisam volio mijenjati trenere, volio sam imati viziju budućnosti. Došao je u teškoj situaciji, pokazao svoju viziju, a rezultati govore sami za sebe. Zajednička nam je želja bila nastavak suradnje."

(eg)





Tagovi

Marko TolićGNK DinamoMaribor

Ostale Vijesti