Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Preokret na Kajzerici: Silvio Čabraja novi je trener Lokomotive!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 08:06

Tri su se imena spominjala kao izgledna, pobijedio je dosadašnji koordinator Omladinske škole

Iako se danima pisalo kako je u trifecti Cvitanović-Klafurić-Čabraja najizgledniji nasljednik Samira Toplaka upravo Dean Klafurić, donedavni trener ciparskog Ethnikosa, dogodio se veliki preokret u redovima „lokosa“!

Kako prenose Sportske Novosti, direktor Lokomotive Božidar Šikić je prelomio i objavio kako je Silvio Čabraja rješenje za sezonu koja je ispred nas

„Vjerujem da smo povukli dobar potez. Znam da Čabraja odlično radi, apsolutno je posvećen nogometu i njegova je odanost klubu nemjerljiva. Dokaz njegova kvalitetnog rada u našoj Omladinskoj školi svakako je i spoznaja da je velik broj naših mladih igrača igrao ozbiljan seniorski nogomet još u juniorskim danima, najbolji primjer za to su Šimić, Kačivenda i Stojković koji su iskoristili priliku prošle sezone. Čabraja je ozbiljan trener, razumije nogomet, vojnik je kluba i morao je dobiti pravu šansu“ zaključio je Šikić.

Čabrajino imenovanje se čini kao logično rješenje. Dugogodišnji koordinator Omladinske škole Lokomotive sigurno izvrsno poznaje igrački kadar u svim pogonima, što če očigledno biti i baza za bolji plasman na tablici u sezoni 2020./2021. koja je pred nama. Isto tako, prije nekoliko godina stekao je iskustvo u radu sa seniorima vodivši prvu momčad Lučkog u sezoni 2015/2016. Predsjednik Šikić ne smatra njegov jednogodišnji "izlet" u zagrebačko predgrađe kao minus, dapače. Šikić smatra kako se iskustvo stječe radom. Moramo priznati da se radi o riskantnom potetzu, no uprava očigledno Čabraju smatra dugoročnim rješenjem na svojoj klupi.

Spomenimo i kako je Lokomotiva je uz stručnjaka za krizne situacije, Samira Toplaka, preživjela u elitnom društvu bez obzira na gotovo bezizlaznu situaciju svega par kola prije kraja prvenstva. Sada je vrijeme da Čabraja stvori zdrave temelje za dugoročan razvitak kluba koji može bolje. Uostalom, to su i u nekoliko navrata i pokazali. Lokomotiva ima novog kolovođu, ostalo je još samo unaprijediti stroj u nikad konkurentnijoj HNL sezoni koja je pred nama.


Tagovi

Dean KlafurićLokomotiva ZagrebSilvijo ČabrajaMario Cvitanović

Ostale Vijesti